Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 zdravých a chutných jídel, se kterými zaručeně zhubnete

14. 07. 2014 | Diety
Šest z deseti Češek drží opakovaně dietu. Těžce shozená kila však ve více než 90 % naberou rychle zpět, protože se vrátí ke svému nezdravému jídelníčku.
 
Čím drastičtější dieta, tím raději ji české ženy vyzkoušejí a čekají zázraky navěky. Jenže tak to není. Spousta diet dokáže udělat více škody než užitku. Ženy si během nich odvápní kosti, ztratí velké množství potřebných vitamínů, minerálů i živin a navíc si často vypěstují šediny a zhorší zrak.

Aby dieta fungovala, je potřeba správný mix živin, jednoduchý návod a jednoduchá příprava. Jakmile je ženy přestanou jíst, sníží se hladina hormonu inzulínu, který provokuje chuť na sladké a sníží se chuť na jídlo obecně.

Nejíst moučná jídla vypadá jako snadná záležitost, ale často se objeví jiný problém a tím je hlad. I to bylo potřeba vyřešit, stejně jako to, aby se tělo nepoškozovalo.

5 tipů na zdravá a chutná jídla, se kterými zaručeně zhubnete:


zdravá jídlaVydatná snídaně - Pražená falešná omeleta
Potřebujeme: 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, menší cibuli, 2 slepičí bílky, sůl, pepř, drcenou červenou papriku
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osolíme, opepříme. Zalijeme rozšlehanými bílky a posypeme práškem z červené papriky. Smažíme z obou stran.

Zdravý oběd - Zelná polévka

Potřebujeme: 500 ml vývaru, 200 g kyselého zelí, 100 g hlívy ústřičné, malou cibulku, lžíci smetany 30%, drcený kmín dvouletý, sůl, pepř, lžičku másla
Postup: Na lžičce másla orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené kysané zelí a hlívu ústřičnou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zalijeme vývarem. Krátce provaříme, aby zelí zůstalo křupavé. Necháme vychladnout, přidáme smetanu.

Zapečený špenát s vajíčkem a cuketou na česneku (porce pro 2 osoby)
Potřebujeme: 200 g listového špenátu, 200 g cukety, 3 slepičí bílky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, menší cibuli
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Dáme do ní na kostičky nakrájenou cuketu a orestovanou cibulku. Jemně osolíme, opepříme. Zakryjeme listovým špenátem. Přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Opět osolíme, opepříme a přelijeme rozšlehanými bílky. V troubě pečeme na 150 °C 30 minut.

Svačina trochu jinak - Kedlubnová pomazánka na svačinu
Potřebujeme:  100 g kedlubnu, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), 20 g eidamu 20%, sůl, pepř, chilli papričku čerstvou nebo lžičku plnotučné hořčice, stevii
Postup: Kedlubnu i eidam nastrouháme najemno. Smícháme s tvarohem. Přidáme špetku soli, špetku pepře, velmi slabě přisladíme stevií. Přidáme malou lžičku plnotučné hořčice, případně chilli. Vše důkladně promícháme. Pomazánku můžeme namazat na kolečka okurky hadovky.
Náš tip: Tuto pomazánku lze připravit alternativně bez eidamu a mazat ji na olomoucké tvarůžky.

Večeře jako umění - Rolky debrecínky plněné vaječnou pomazánkou
Potřebujeme:  50 g debrecínské pečeně, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), dvě vejce uvařené natvrdo bez žloutku, 2 červené ředkvičky pálivé, petrželovou nať, sůl, pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, špetku pepře, vše zamícháme do tvarohu. Přidáme petrželovou nať. Slepičí bílek vmačkáme vidličkou. Jednotlivé plátky debrecínské pečeně pak plníme pomazánkou a srolujeme.


Zdroj, ,foto: Ketofit.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ty pomazánky ze zeleniny jsou dobrý nápad Smajlík. A vypadá to i levně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles