Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

5 zdravých a chutných jídel, se kterými zaručeně zhubnete

14. 07. 2014 | Diety
Šest z deseti Češek drží opakovaně dietu. Těžce shozená kila však ve více než 90 % naberou rychle zpět, protože se vrátí ke svému nezdravému jídelníčku.
 
Čím drastičtější dieta, tím raději ji české ženy vyzkoušejí a čekají zázraky navěky. Jenže tak to není. Spousta diet dokáže udělat více škody než užitku. Ženy si během nich odvápní kosti, ztratí velké množství potřebných vitamínů, minerálů i živin a navíc si často vypěstují šediny a zhorší zrak.

Aby dieta fungovala, je potřeba správný mix živin, jednoduchý návod a jednoduchá příprava. Jakmile je ženy přestanou jíst, sníží se hladina hormonu inzulínu, který provokuje chuť na sladké a sníží se chuť na jídlo obecně.

Nejíst moučná jídla vypadá jako snadná záležitost, ale často se objeví jiný problém a tím je hlad. I to bylo potřeba vyřešit, stejně jako to, aby se tělo nepoškozovalo.

5 tipů na zdravá a chutná jídla, se kterými zaručeně zhubnete:


zdravá jídlaVydatná snídaně - Pražená falešná omeleta
Potřebujeme: 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, menší cibuli, 2 slepičí bílky, sůl, pepř, drcenou červenou papriku
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osolíme, opepříme. Zalijeme rozšlehanými bílky a posypeme práškem z červené papriky. Smažíme z obou stran.

Zdravý oběd - Zelná polévka

Potřebujeme: 500 ml vývaru, 200 g kyselého zelí, 100 g hlívy ústřičné, malou cibulku, lžíci smetany 30%, drcený kmín dvouletý, sůl, pepř, lžičku másla
Postup: Na lžičce másla orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájené kysané zelí a hlívu ústřičnou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a zalijeme vývarem. Krátce provaříme, aby zelí zůstalo křupavé. Necháme vychladnout, přidáme smetanu.

Zapečený špenát s vajíčkem a cuketou na česneku (porce pro 2 osoby)
Potřebujeme: 200 g listového špenátu, 200 g cukety, 3 slepičí bílky, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, menší cibuli
Postup: Na menší lžičce másla osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Dáme do ní na kostičky nakrájenou cuketu a orestovanou cibulku. Jemně osolíme, opepříme. Zakryjeme listovým špenátem. Přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku. Opět osolíme, opepříme a přelijeme rozšlehanými bílky. V troubě pečeme na 150 °C 30 minut.

Svačina trochu jinak - Kedlubnová pomazánka na svačinu
Potřebujeme:  100 g kedlubnu, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), 20 g eidamu 20%, sůl, pepř, chilli papričku čerstvou nebo lžičku plnotučné hořčice, stevii
Postup: Kedlubnu i eidam nastrouháme najemno. Smícháme s tvarohem. Přidáme špetku soli, špetku pepře, velmi slabě přisladíme stevií. Přidáme malou lžičku plnotučné hořčice, případně chilli. Vše důkladně promícháme. Pomazánku můžeme namazat na kolečka okurky hadovky.
Náš tip: Tuto pomazánku lze připravit alternativně bez eidamu a mazat ji na olomoucké tvarůžky.

Večeře jako umění - Rolky debrecínky plněné vaječnou pomazánkou
Potřebujeme:  50 g debrecínské pečeně, 100 g polotučného tvarohu (z vaničky), dvě vejce uvařené natvrdo bez žloutku, 2 červené ředkvičky pálivé, petrželovou nať, sůl, pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, špetku pepře, vše zamícháme do tvarohu. Přidáme petrželovou nať. Slepičí bílek vmačkáme vidličkou. Jednotlivé plátky debrecínské pečeně pak plníme pomazánkou a srolujeme.


Zdroj, ,foto: Ketofit.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ty pomazánky ze zeleniny jsou dobrý nápad Smajlík. A vypadá to i levně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles