Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

8 tipů, jak se nespálit na žádné pláži

25. 06. 2014 | Krása
Slunce, voda a pláž volají a naší pokožce téměř nezáleží na tom, zda je to pláž mořská s bílým pískem, nebo ta travnatá u českého rybníka. Sluníčko sice v našich zeměpisných šířkách svítí o něco mírněji, ale spálit nás dokáže stejně jako to u moře.

1. Zjistěte svůj fototyp a podle toho si kupte opalovací přípravky. „S fototypem vám poradí dermatolog, nebo lékárník. V lékárně obecně dostanete odbornější rady než v drogerii,“ doporučuje MUDr. Petra Petrovská, dermatoložka.

2. „Vždy nanášejte přípravek 30 minut před pobytem na slunci a ideálně ve dvou vrstvách s půl hodinovým rozestupem. Jen tak zajistíte, že se namažete opravdu všude,“ upozorňuje lékařka.

3. Obnovujte vrstvu opalovacího přípravku pravidelně a podle citu. Obecně ale platí, jakmile ucítíte lehké pálení, namažte se. A čím jižněji a čím vyšší nadmořská výška, tím častěji vrstvu obnovujte, klidně každé dvě hodiny.

opalování4. Čím vyšší faktor, tím lepší. „Není pravda, že byste se přes vysoké faktory neopálili, neexistuje totiž 100% fotoprotekce a tudíž se i přes vysoké faktory opálíte, jen to bude pomaleji, bez spálení a pro pokožku mnohem zdravější. Vyšší faktory navíc zpomalují předčasné stárnutí pokožky, které způsobují UVA sluneční paprsky,“ doporučuje lékařka.

5. Spálit se můžeme i přes plavky a ve stínu.  Ve stínu se do pokožky absorbuje až 80 % slunečního záření. Plavky nás chrání, ale ne úplně, záleží na jejich materiálu a barvě.

6. Neopalujte se mezi 11. a 15. hodinou.

7. Opalování dehydratuje, po každém opalování pokožku namažte mlékem po opalování, ideální jsou ta s vitamínem E, které působí jako antioxidanty. Pijte během dne hodně vody.

8. Když se spálíte, ošetřete pokožku zklidňujícími prostředky s panthenolem, pijte hodně tekutin, popřípadě můžete jednorázově použít Aspirin. „Každé spálení pokožce vadí, následky se nemusí projevit okamžitě, ale klidně až na několik let,“ varuje lékařka.


Zdroj, foto: Trioderm


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles