Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Na co si dát pozor při prvních jarních cyklovýletech?

13. 04. 2015 | Fitness
Zima se s námi nenávratně rozloučila a cyklistická sezona se tu. Jaro se tak opět hlásí se vší parádou. Po zimních a blátivých dnech se začne objevovat více sluníčko, se kterým se probudí k životu i příroda. Cyklisté nezahálí s přípravou. Ti rekreační se zas těší na pohyb na čerstvém vzduchu. Sestavili jsme pro Vás pár rad, co nepodceňovat při první jarní projížďce na kolech.

1. Helma – Standard, který snad musí dodržovat již všichni vyznavači ježdění na kole. Děti by jí měly dle zákona mít automaticky a důrazně ji doporučujeme i dospělím.

2. Dobré vybavení – Na silnice a cyklostezky byste asi neměli vyjet na babiččině skládačce. Dobré kolo je základem pohodlné jízdy. Pro opravdové fanoušky je samozřejmostí i kvalitní cyklistický dres a rukavice.

3. Pumpička – Můžete mít sebevíc skvělé kolo, ale pokud píchnete, tak Vás nic jiného než pumpička a náhradní duše na kolo nezachrání. Proto mějte ve svém vybavení na kole i duši s pumpičkou.

jarní cyklovýlety4. Dodržujte pitný režim – Na pitný režim po zimě je třeba dbát dvakrát tolik co předtím. Vyhnout byste se měli slazeným limonádám a alkoholu. Podle náročnosti trati by měl sportovec vypít minimálně 3 litry vody.

5. Zvolte vhodnou trasu – Nepřeceňujte své síly a naplánujte si takovou trasu, která bude ve Vašich silách. Berte ohled i na děti. V jarních měsících je velmi oblíbená například trasa z Prahy do Karlštejna a zpět vlakem.

6. Buďte připraveni na úrazy – Základní zdravotní vybavení na odřeniny a další zranění by mělo být ve Vaší výbavě stejně, jako je lékárnička povinna ve Vašem vozidle.  Dbejte i na zdravotní přípravu před výjezdem. Podporujte cirkulaci lymfy a krve ve Vašem těle. Vhodné jsou i procedury otužování nebo návštěva sauny.

7. Nepřemáhejte se – Nevyjíždějte na kole, pokud jste unavení, případně zvolte jednoduchou trasu, kterou zvládnete. Pokud přeceníte svoje síly, riskujete tím i svoje zdraví a případnou zlomeninu nebo odřeniny.

8. Sledujte počasí – Rodinný výlet na Karlštejn může pokazit i náhlá změna počasí či případný déšť. Den před výletem sledujte předpovědi meteorologů a zvolte to správné oblečení dle počasí. Pokud má například pršet, budou Vám cyklistické brýle k ničemu.
Užívejte příchod jara na plno.

Přejeme Vám bezpečnou jízdu a spoustu příjemných zážitků v nové sezoně.

Autor: Vojtěch Sládek
Foto: Creative Commons


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším..až mi kolo muž zprovozní..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles