Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zkrot’te jednou pro vždy své noční chutě

25. 05. 2014 | Diety
Během dne jste v jednom kole a na jídlo nemáte čas ani chuť? Jakmile ale večer dorazíte domů, máte jedinou starost – pořádně se najíst. Apetit vás nepřechází ani v noci, kdy vás trápí nezvladatelné chutě k jídlu. Přinášíme vám jednoduché rady, které vám pomohou porazit vaši slabost pro noční návštěvy ledničky.

Informace jsou základ

Věděli jste, že noční přejídaní patří mezi poruchy příjmu potravy? Hodování po nocích často vede k nadváze i k poruchám spánku, jelikož trávící procesy narušují spánek a regeneraci. Z toho důvodu by člověk neměl jíst až těsně před spaním. Snažte se zjistit o dané
problematice co nejvíce informací, uvidíte, že se vám potom bude s tímto zlozvykem bojovat mnohem lépe.

Dopřejte si více jídla během dne

Říká se, že člověk by měl jíst 5krát denně po malých porcích. Zvláště podceňované jsou zejména svačiny, které mají velký význam v rámci vyváženého stravování. V případě, že jste si svačinu nestihla nachystat, snažte se mít po ruce vždy alespoň jablko či bílý jogurt, který vás zasytí.

Nebojte se experimentovat

Zkuste si dát výzvu – ochutnejte každý měsíc alespoň jednu novou potravinu. Uvidíte, jak vás některé chutě mile překvapení. Zkoušejte i nové kombinace již pro vás dobře známých potravin, dejte šanci třeba avokádu na sladko.

Neustále hledejte novou inspiraci

Vaření a jídlo nesmí být nuda. Inspiraci můžete najít všude. Na jídelním lístku vaší oblíbené restaurace, na internetu nebo v kuchyních vašich kamarádek.

kuřecí rizoto

My vám přinášíme vynikající recept na lehkou večeři: Rizoto s kuřecím masem


Budete potřebovat: 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli nasekanou najemno, 1 rozetřený stroužek česneku, 350 g rýže, 200 ml bílého vína, 1 litr kuřecího vývaru, 50 g zakysané smetany, 25 g másla, 2 lžíce nasekaného kopru, 150 g kuřecích prsou nakrájených na kousky, parmazán a citronovou kůru k servírování a 6 výhonků chřestu s odříznutými dřevnatými částmi. Chřest můžete také použít mražený.

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby
byla rýže ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem, citrónovou kůrou a kousky spařeného chřestu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jím, když mám hlad, třeba i ve tři ráno
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles