Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jablečný ocet - přírodní elixír zdraví

27. 04. 2009 | Škola vaření
Jablko u nás patří mezi nejoblíbenější ovoce. Je důležitou součástí
našeho jídelníčku. Z jablíček se také vyrábí jablečný ocet, který je právem nazýván za jednu z nejdokonalejších potravin, díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a nerostných látek, které jsou obsaženy v jablkách.


Je považován za lék, který napomáhá zdraví a také dlouhověkosti. Působí
jako přírodní antibiotikum, které ničí bakterie a umožňuje lepší trávení. Je dobrým pomocníkem, při únavě, alergii, pomáhá při obezitě. Obsahuje pektin, který spaluje tuky, proto ho můžeme právem označit jako výborný prostředek při hubnutí, který napomáhá štíhlé linii.

Využíváme ho nejen k inhalacím, ke kloktání, může být i prevencí zubního kazu, k obkladům, koupelím, také se využívá v péči o tělo.
Jablečný ocet používáme především k pročištění organismu, ve formě nápoje. Můžeme ho pít i na lačný žaludek. Jednu lžíci jablečného octu dáme do sklenice s vodou, tento nápoj si můžeme ještě přisladit lžici medu. Pomáhá
při trávení má vliv na látkovou výměnu. Pijeme před každým jídlem.

 I když má jablečný ocet kyselou chuť, je účinným prostředkem proti
nebezpečnému překyselení organismu.

Velice dobře desinfikuje. Patří mezi nejpřirozenější a nejšetrnější způsob čištění střev , ničí hnilobné bakterie ve střevech.

Dále využíváme jablečný ocet v kuchyni, na ochucování pokrmů, na zálivky do zeleninových salátů.

Jablečný ocet používáme také na roztřepené a slabé vlasy. Po umytí vlasy oplachujeme vodou smíchanou s jablečným octem. Vlasy budou po této kúře zdravější a dodají jim lesk a krásnou barvu.

Využíváme ho také ke koupelím, při nadměrném pocení . Výborné jsou také koupele nohou.

Koupíte ho ve většině obchodů, nebo si ho můžete vyrobit sami.

Jablečný ocet je vyroben kvašením šťávy z celých čerstvých jablek.

Výroba jablečného octu je jednoduchá, na výrobu použijeme zdravá jablka, které nastrouháme na plastovém struhadle.  Na jeden kilogram nastrouhaných jablek přidáváme dva litry vody. Denně promícháváme dřevěnou vařečkou. Když máme ocet vykvašený, tak ho přecedíme přes síto, nalijeme do připravených sklenic a uložíme v chladnu, nejlépe do lednice.

 Jablečný ocet je lék, který prospívá našemu zdraví.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jablečný ocet přidávám i do salátů, moc nám doma chutná, a je ještě k tomu zdravý SmajlíkSmajlík , ale spoustě lidí nevoní ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles