Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déle

6. 08. 2009 | Škola vaření
Letošní grilovací sezóna zaznamenala revoluční novinku v podobě kokosových grilovacích briket Kobri. Jejich přednostmi jsou zejména dlouhá doba žhnutí a jemné kokosové aroma.

Testy ukázaly, že klasické dřevěné uhlí obsahuje cca 90 % pevného uhlíku, což je dáno skutečností, že neobsahuje žádné přidané pojiva, nicméně značnou část balení může v případě levného uhlí tvořit prach. Na jedno grilování s průměrnou délkou tři hodiny bylo nutné dávku uhlí několikrát přidávat, což se promítlo i ve vyšší ceně za grilování. Lepší výsledky byly zaznamenány u briket z dřevěného uhlí, které obsahovaly v balení cca 20 % prachu, 70 % pevného uhlíku a za tři hodiny grilování bylo třeba nutno dávku opakovat již méně častěji a náklady na jedno grilování tedy byly nižší.

Při srovnávání vlastností prémiových dřevěných a kokosových briket, vyšly oba produkty kvalitativně srovnatelně, pouze kokosové palivo vyniká originálními kokosovými esencemi.

Z kuchařky šéfkuchaře...

Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déleUprostřed grilovací sezony připravil Tomáš Levý, zástupce šéfkuchaře z podniku Infinity exkluzivně několik jednoduchých receptů na grilované pokrmy.

U.S. Hanger steak
Roštěnou či svíčkovou naložíme den dopředu pouze do čerstvých nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj). Maso nesmíme solit, protože bychom vytáhli jeho šťavnatost, což je nežádoucí. Maso solíme až po tepelné úpravě. Grilujeme nejprve zprudka 4-5 minut z každé strany a poté přendáme na mírnější žár a necháme maso "nazrávat" ještě cca 5 minut. Následně maso osolíme kvalitní solí, např. mořskou.

Texaská kuřecí stehýnka
Vykostěná kuřecí stehýnka den dopředu marinujeme do směsi čerstvých bylinek, česneku a černého piva. Před tepelnou úpravou lehce osušíme utěrkou nebo ubrouskem. Grilujeme stejně jako hovězí maso, nejprve zprudka 2 minuty z každé strany a poté na mírnějším žáru necháme "nazrávat" cca 2-3 minuty. Sůl použijeme opět až po tepelné úpravě.

Něco pro vegetariány - Grilovaná provensálská zelenina
Lilky, cukety, papriky a překrojené kukuřičné klasy grilujeme na středním žáru do změknutí zeleniny. Před servisem potřeme olivovým olejem rozmíchaným s limetkovou šťávou.

Zdroj: Kokosové brikety.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déle:

Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déle
Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déle
Na kokosových briketách můžete grilovat až třikrát déle
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bude mňamka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles