Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robinsonův ostrov - zajímavosti a kuriozity

25. 02. 2018 | Aktuality
Televizní formát Survivor je reality show, jejíž hlavním principem je vysazení určitého počtu soutěžících na izolovaném místě v exotické divočině. Soutěžící, zpočátku rozděleni do kmenů a později každým sám za sebe, bojují v hrách a soutěžích za účelem získat imunitu proti vyloučení či různé druhy odměn, například potraviny, nářadí, výhody v soutěžích a podobně.

Show využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící tajně hlasují na kmenových radách proti jinému členovi kmene. Od určitého momentu se z vypadlých soutěžících stávají členové poroty, kteří na závěr svým hlasováním zvolí vítěze, jenž získá hlavní finanční výhru.

Robinsonův ostrov - zajímavosti a kuriozitySurvivor je také unikátním sociálním experimentem, ve kterém se pod tíhou extrémních podmínek projevují skutečné vlastnosti různých typů lidských osobností. Soutěžící mezi sebou za účelem vítězství utvářejí aliance, plánují strategie a intrikují.

Zajímavosti z reality show Robinsonův ostrov:


•    I natáčení druhé řady reality show Robinsonův ostrov probíhalo v jihovýchodní Asii, v prostředí exotických Filipín, v provincii Camarines Sur, na poloostrově Caramoan a celé řadě přilehlých ostrovů.

•    Cesta z Prahy na místo natáčení trvá přibližně dva dny (letecky Praha – Manilla, letecky Manilla – Naga, autobusem/lodí přímo na místo natáčení).

•    Na každou natáčecí lokaci, kde se točí boje o imunitu a další hry, přijíždí štáb už několik hodin před zahájením natáčení. Nejprve se staví produkční zázemí – stan pro režiséra, který sleduje na monitorech záběry kamer a průběh her.

•    V případě velkých her, vylodění nebo sloučení se používá také kamera zavěšená na jeřábu, která stojí na pevné platformě zasazené v písku nebo v moři dle povahy místa natáčení.
•    Aby mohl režisér ze stanu komunikovat s moderátorem na place, dávají zvukaři moderátorovi do ucha speciální mikrofon, kterému se říká ouško.

•    Natáčení úvodní části show, tzv. vylodění probíhalo v jednom z nejteplejších dní, na slunci dosahovala teplota až na 50°C.

•    Aby se členové štábu během extrémního tepla osvěžili, používají přenosné mini větráčky.

•    V oblasti natáčení reality show se vyskytuje jeden z nejjedovatějších hadů na světě Vodnář Belcherův (Belcher’s Sea Snake). Jeho jed je velmi nebezpečný a silný, pár miligramů může zabít až tisíc lidí. Naštěstí má mírnou povahu, takže než člověka kousne, musí se cítit v ohrožení. Tohoto hada poznáte velice jednoduše - jeho tenké tělo má obvykle chromově žlutou barvu s modrozelenými pruhy. Žije v moři i na souši.

•    Soutěžící i produkci trápily na natáčení písečné mušky a blechy. Naopak všichni se spřátelili s tzv. gekony. Roztomilé ještěrky, které jsou všudypřítomné, loví hmyz a pavouky a v noci vydávají hlasité zvuky.

•    Produkce musela být velice opatrná při převážení veškeré kamerové a zvukové techniky po moři. Ta byla pečlivě uložená ve voděodolných obalech.

•    Disky s natočeným materiálem se sváží z ostrovů ve voděodolných obalech do centrální produkce, kde se několikrát zálohují. Každý disk musí být popsaný speciálními kódy, aby se pak později střihači ve střižně v materiálu orientovali.

Robinsonův ostrov - soutěžící:


Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Zina Šímová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Terry“ Tereza Dušková
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Radim Nigrin
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Petr Žilev
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Ondra“ Ondřej Baumrukr
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Nikol Gremplewská
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Mirek“ Miroslav Hotový
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Martina Fialková
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Martin Složil
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Katka“ Kateřina Koubová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Káťa“ Kateřina Křížová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Karel Šimek
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Jenda“ Jan Vágner
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Jarda“ Jaroslav Brtník
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Janina“ Jana Bauerová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Dominik Luks
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Blanka Otrubová
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící „Bizon“ Pavel Kozák
Robinsonův ostrov 2018 - soutěžící Barbora Mudrochová


Zdroj, foto: Archiv TV Nova

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !