Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

10 % Afriky

6. 04. 2015 | Televizní tipy
10 % Afriky - Vitalita téměř nevidomého muže dokáže motivovat široké spektrum lidí se zdravotním handicapem.

Tomáš Kráčalík z pořadu 10 % Afriky toho má za sebou už dost. Ve třech letech prodělal leukémii, ve čtrnácti měl nádor na mozku, v sedmnácti druhý. Při poslední operaci se mu poškodil oční nerv a prakticky nevidí. Na levé oko vůbec a na pravé tak na 10 %. Ale s humorem sobě vlastním říká: „Nevidím – ale žiju...“ A žije aktivně. Bydlí v Ostravě sám v bytě po otci, pracuje jako masér, běhá, lyžuje, jezdí na kole a hlavně cestuje.

10 % AfrikyKvůli sportu se vzdal alkoholu a přestal kouřit. Je neposedný, plný energie, přátelský, s velkým smyslem pro humor – někdy černý, ve vztahu ke svému handicapu. Je obklopen kamarády a přáteli, kteří ho berou na výlety a občas i na větší výpravu. Jako prakticky „nevidomý“ navštívil Island, prošel se okolo Bajkalu a čtrnáct dnů cestoval napříč Namibií.

Filmový dokument10 % Afriky odkrývá pozitivní pohled na život s handicapem a naznačuje cestu, na kterou by se měli mnozí z nás vydat, aby život měl svůj smysl.

10 % Afriky můžete sledovat 6. 4. 2015 od 13,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 10 % Afriky:

10 % Afriky
10 % Afriky
10 % Afriky
10 % Afriky
10 % Afriky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !