Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 30.03. 2024
Dnes má svátek Arnošt
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 nejlepších akcí v Evropě roku 2017

25. 01. 2017 | Evropa
Rok 2017 se ponese ve znamení velkolepých akcí. Nebudou chybět hudební a kulturní festivaly, honosné karnevaly, sportovní utkání i módní show.

1. Berlín: Berlinale (9. – 19. 2. 2017)
Chcete být u největší filmové akce roku? Vydejte se do Berlína, kde se pořádá mezinárodní filmový festival, který si v minulosti nenechaly ujít velké osobnosti hollywoodského filmového průmyslu, jakými jsou Nicole Kidman, Cate Blanchett, Ryan Reynolds nebo samotná Meryl Streep. Na festival Berlinale se každoročně sjede přes 20 000 lidí z filmové branže, a to rovnou ze 100 zemí světa, kteří se chtějí inspirovat prací svých kolegů. O tom, že se jedná o akci světového formátu, svědčí i fakt, že se pravidelně prodá přes 300 000 vstupenek na více než 400 filmů.
 
2. Nice: Karnevalové šílenství (11. – 26. 2. 2017)
Francouzská riviéra pravidelně hostí jednu z největších karnevalových oslav na světě. Za ohromující květinovou výzdobou přijíždějí miliony návštěvníků, mezi nimiž byste neměli chybět ani vy. Půjde o party ve velkém stylu! Více než 1 000 hudebníků a tanečníků vás dostane do rytmu, a to jak ve dne, tak i v noci. To by nebyl karneval, kdyby během akce chyběla květinová bitva na Promenade des Anglais, kde tematicky oblečené slečny házejí na diváky až 100 000 čerstvě natrhaných mimóz, gerber, lilií a dalších květin. Vrcholem festivalu je průvod, který vede 16 honosně ozdobených plováků a jiných gigantických figur. Letos bude držet nad karnevalem ochrannou ruku král energie, v jehož tématice se celá akce ponese.

10 nejlepších akcí v Evropě roku 20173. Milán: Týden módy (22. – 28. 2. 2017)

Módní návrháři a značky, které ve fashion světě něco znamenají, představí během jednoho týdne své nejnovější kolekce a odhalí, co se následující sezónu bude nosit. Právě na tomto místě se rozhoduje o tom, co bude „in“ a co bude „out“. Nejnovější móda se ale nepředvádí jen na molech módních show, ale také v ulicích, kde vám místní Italky předvedou svůj styl. Všechny místní slečny, obzvláště ve dnech konání akce, dají na svůj zevnějšek, a tak vyrazte i vy do módní meky, třeba rovnou i na nákupy.

 4. Vídeň: Operní bál ve Vídeňské státní opeře (23. 2. 2017)

Přes noc se hlediště Vídeňské státní opery promění v jeden velký taneční sál, kam míří dámy v dlouhých róbách a pánové v nažehlených košilích s motýlky. První oficiální bál ve Vídeňské státní opeře se konal už v roce 1935 a tradičně jej zahajuje polonéza, ve které se předvede až 186 tanečních párů. A i na vás přijde řada – po oficiálním zahájení jsou všichni hosté vyzváni, aby předvedli, jak dobře zvládají vídeňský valčík.

5. Kolín nad Rýnem: Karneval (23. 2. – 1. 3. 2017)
Kolínský karneval s sebou přináší hned několik skvělých akcí. Zahájení se koná 23. 2. 2017, kdy se uskuteční Karnevalový den žen, jehož součástí je i průvod, který se vydá směrem na Alter Market, kde přesně v 11:11 hod. vypukne bujaré veselí i kostýmové party. Víkend (24. – 26. 2. 2017) se ponese ve znamení večírků, které začínají už ráno. Oblékněte si masku komiksového hrdiny a vydejte se bavit se do centra Kolína. Během Růžového pondělí (27. 2. 2017) budou vzduchem létat sladkosti. Zúčastněte se s dětmi průvodu a nějakou tu dobrotu si chytněte. Popeleční středou (1. 3. 2017) karneval končí. Než však Kolín opustíte, je nezbytné ochutnat pokrmy z ryb, které dominují tradiční kolínské kuchyni.

 6. Amsterdam: Králův den (27. 4. 2017)
Záplava oranžové barvy vás přepadne na největších a zaručeně nejzářivějších nizozemských oslavách. Festival se pořádá na počest narození krále Viléma Alexandra, který je v Nizozemsku prvním mužským monarchou po 123 letech. Každý člověk utratí průměrně v tento den 26 euro při nákupu oranžového oblečení či suvenýrů. Oslavy ročně přilákají skoro milion návštěvníků. V ulicích a parcích se můžete dát do tance při poslechu živé hudby i DJ’s. Neseďte doma a jeďte do Amsterdamu nasát zdejší atmosféru třeba projížďkou na jedné z tisíce pestře zdobených lodí, brouzdajících napříč amsterdamskými kanály. Holanďané mají lásku k obchodu v krvi, a tak tento den pořádají trhy, na nichž mohou směnit se svými sousedy a návštěvníky všechny zbytečné věci.
 
7. Paříž: Tour de France (1. – 23. 7. 2017)       
Několikastupňový cyklistický závod s celkovou vzdáleností 3 519 km se koná ve Francii, ale občas se odchýlí i do přilehlých končin. Letos se startuje v Düsseldorfu. Na pařížském bulváru Avenue des Champs-Élysées můžete nejen skvěle nakupovat, ale také v dny konání Tour de France sledovat, jak protrhnou cílovou pásku nejrychlejší jezdci, kteří během závodu šlápnou do pedálů až 486 000krát.

8. Budapešť: Sziget (9. – 16. 8. 2017)
Událostí světového formátů je letní hudební festival Sziget, během něhož vás čeká 7 dní a nocí skvělého hudebního opojení. Ostrov Óbudai-Sziget na Dunaji se promění v pódium, kde v minulosti zazářilo hvězdné obsazení hudebních velikánů, mezi nimiž se objevila i samotná Rihanna. Sziget bude i letos bojovat o své prvenství na žebříčku nejlepších hudebních festivalů v Evropě a vy mu v tom společně s dalšími 400 000 návštěvníky z 95 zemí světa můžete pomoct.

9. Mnichov: Oktoberfest (16. 9. – 3. 10. 2017)
Na největší pivní festival na světě každý rok zamíří až 6 milionů příznivců chmelového nápoje, bavorské kuchyně a lidové zábavy. Tradiční bavorské pivovary vám otevřou své dveře a nabídnou hned několik druhů německého „zlata“. Na Oktoberfestu se každoročně prolomí nějaký ten rekord, ať už je to v návštěvnosti, v litrech vypitého piva, kterého bylo třeba v roce 2011 spotřebováno neuvěřitelných 7,5 milionů litrů, nebo třeba v počtu unesených sklenic. Toto prvenství si dodnes drží číšník Oliver Struempfl, který dokázal na Oktoberfestu najednou unést rekordních 27 sklenic piva. Přijďte se i vy podívat na místo, kde pivo teče proudem.

10. Drážďany: Vánoční trhy (od listopadu 2017)
Jedněmi z nejkrásnějších vánočních trhů v Evropě jsou ty drážďanské, které se chlubí bohatou tradicí. První vánoční veselí se zde slavilo už v roce 1434. Pojeďte i vy ochutnat tradiční štolu nebo pletenec a užijte si typicky saské Vánoce v srdci barokního města. Míst, kde si můžete vychutnat vánoční punč, je hned několik. Mezi velkolepé adventní trhy patří  Striezelmarkt na náměstí Altmarkt a vydat se můžete i na adventní trhy u slavného kostela Frauenkirche nebo na Neumarkt.

Zdroj, foto: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě super akceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
V Nice jsme byli asi před 4lety..ten karneval byl úchvatný..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice