Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 netradičních zážitků po celém světě

21. 01. 2019 | Praktické rady
Projet Dillí na cyklorikše, projít se se lvy v Zimbabwe a prochodit Oslo po stopách detektiva Harryho Holea – čtěte o netradičních zážitcích po celém světě.

1.     Bílou jachtou mezi dračí skály
Jednou z největších atrakci Vietnamu jsou dračí útesy Halong Bay, nechybí na seznamu UNESCO. Unikátní možnost, jak je poznat a objevit, představuje projížďka na bílé pronajaté jachtě: tropické moře, čerstvé krevety grilované přímo na palubě a kvalitní bílé víno. Dračí útesy Halong Bay se dají navštívit i během jednodenního výletu z Hanoje, ale mnohem větší zážitek je zůstat zde jednu nebo dvě noci.

2. Sami na Velké čínské zdi
Mao Ce Tung prohlásil: muž, který nevystoupil na Velkou čínskou zeď, není skutečný chlap. A prý je to i jediná stavba viditelná z měsíce. Ani jedno, ani druhé není pravda, ale to jí nic neubírá na kráse. Procházka po Velké čínské zdi, spousta schůdků, úžasné výhledy a stavba, která ztělesňuje tisíce let čínské kultury, jsou nezapomenutelným zážitkem. Doporučuji vyrazit z Pekingu velmi brzy ráno, vybrat si méně exponované místo a vyhnout se davům. Budete mít zeď jen pro sebe.

10 atrakcí, které musíte vidět. Třeba v příštím roce3. Po Dillí na cyklorikšách
Staré Dillí v Indii je samostatný vesmír jako vystřižený z absurdního filmu. Vstoupíte do chaotického labyrintu tohoto výjimečného místa, na cyklorikšách objevíte svět, co se nemění už stovky let. Je však nutné tvrdě vyjednávat a dopředu si dohodnout program (ale klidně se nechte vzít i do obchodu s tradičními korálky). Nejlepší je začít u mešity Jama Masjid, pokračovat úzkými uličkami k džinistickému chrámu a odkud na náměstí Chandni Chowk, kde jsou zajímavé trhy.

4. Na koních skalním městem Petra
Jeden z novodobých divů světa a perlu Jordánska můžete prozkoumat z koňského sedla. Po návštěvě všech top atrakcí této legendy Blízkého východu doporučujeme zdatným turistům treking k Aaronové hrobce. U hrobky bratra Mojžíše nebývá nával.

5. Procházka se lvy
Procházka se psem je běžná věc. Už jste ale někdy venčili lva? To můžete zažít na Viktoriiných vodopádech v Zimbabwe. Nebudete litovat. Absolutní zážitek a dokonalé fotografie pro Instagram…. Lev je doopravdy velmi krotký a není se čeho bát. Přesto každému silně buší srdce.

6. Grand Canyon v USA
Postavit se na okraj Grand Canyonu ve Spojených státech je úchvatný zážitek. Ale co se navíc projít po proskleném chodníku 1100 metrů nad řekou Colorado a podívat se na dno tohoto největšího kaňonu světa přes průhledné sklo? Srdce buší tak, že chce vyletět z hrudi. Nebojte se, že se to proboří, chodník, který leží v západní části kaňonu, je stavěný na nosnost 747 letadel.

7. Sedm pláží na Kubě
Na Kubě vyrazte dále než jen do turistického ráje Varadero. Kromě Havany a dalších míst se vyplatí objevit i další krásné pláže rozmístěné po celém ostrově svobody. U města Trinidad u Karibiku je to pláž Ancón. „Playa“ Paraíso se nachází na ostrově Cayo Largo, playa Esmeralda leží u města Guardalavaca. Hlavním mottem Kuby je užívat si života, tak do toho.

8. Vrtulník v Rio de Janeiru
Nikde jinde nemáte důvod překonat strach z letu vrtulníkem a podívat se na město shora. Od tohoto dne budete závidět ptákům. Vrtulníky startují z místa pod vrcholem Cukrové homole a na výběr máte od krátkých letů, v rámci kterých obletíte homoli i sochu Ježíše Krista, až po hodinové lety nad celým regionem.

9. Síň slávy v Torontu
Fanoušci hokeje se musejí v kanadském Torontu zastavit v hokejové síni slávy. I Česko a Slovensko v nich má své zástupce – Dominika Haška, Stana Mikitu a Petera Šťastného. Vkusně zařízená expozice v centru Toronta a slavný Stanleyův pohár zde rozbuší srdce každého fanouška. Mají zde patnáct výstavních síní a 5000 m2 lásky k hokeji.

10. Jo Nesbø a jeho Oslo
Milovníci norských detektivek se v Oslu mohou vydat po stopách svých románových hrdinů. Začít je možné na ulici Sofies gate, kde bydlel Harry Hole, podíváte se do luxusní čtvrtě Holmenkollen k jeho milované Ráchel. Na večeři se můžete zastavit u Schrødera, kam se do překvapivě příjemné hospůdky chodil Harry Hole opíjet.

Zdroj, foto: CK S.E.N.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 10 netradičních zážitků po celém světě:

10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
10 netradičních zážitků po celém světě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
3 z 10 hotovo, na čtvrtý se letos chystám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ta pláž je nádherná
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles