Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 předsevzetí, které vaše pleť skutečně ocení

11. 02. 2018 | Krása
Každý den si dopřejte procházku na čerstvém vzduchu, vykašlete se na diety, bez výčitek svědomí se zavrtejte do postele, jen předtím pleť dobře odličte a nadopujte patřičnými aktivními látkami. A hlavně: s ničím si letos zbytečně nepřidělávejte vrásky!

1. Každodenní procházka rozzáří pleť
Nejlepší službu svému tělu, pleti i mozku uděláte procházkou na čerstvém vzduchu. Stačí rychlá chůze, kterou odborníci považují za nejzdravější cvičení vůbec. Nezatěžují se při ní klouby ani páteř, podporuje posilování středu těla a výborně se při ní hubne. Ozdravný systém rychle nastartujete díky deseti tisícům kroků denně. Podle Světové zdravotnické organizace bychom se týdně měli aktivně hýbat alespoň pětkrát třicet minut. To není nijak mnoho. Naplánujte si ale tyto chvíle: Jdete s kamarádkou na kafe? Třicet minut předtím se projděte. Trávíte odpoledne s dětmi? Běžte s nimi ven. Procházka by měla být součástí každého dne. A jak je to s tou pletí? Právě čerstvý vzduch, pohyb a denní světlo posilují imunitu a její dobrý stav se na pokožce jednoznačně odráží.

10 novoročních předsevzetí, které vaše pleť skutečně ocení2. Zapomeňte na diety, ty pleti nesvědčí!
Ačkoliv je po Vánocích a můžete mít nějaká ta kila navíc, nezačínejte s dietami. Prostě jezte zdravě – přemýšlet nad jídlem se vyplatí víc, než se trápit s dietou a pak i s následným jo-jo efektem. Tím naše pokožka ztrácí pružnost a následkem je „povislá“ kůže! A co jí naopak udělá dobře? Vitamíny v podobě ovoce a zeleniny, luštěniny a také bílkoviny, o kterých se právem říká, že jsou nejlepší posilovnou pro tělo i pro pleť.

3. Dopřejte si elixír v podobě spánku
Větší únava je v zimě něčím zcela přirozeným, zkrátka nám chybí denní světlo. Bez výčitek svědomí proto můžete zalézt dřív do postele a dopřát si svých zasloužených osm hodin spánku. Vaše pleť se vám odmění – kruhy pod očima, oteklý obličej i zašedlá pleť budou pryč…

4. Bez odlíčení do postele vstup zakázán!
Nikdy nezapomínejte svou pleť večer odlíčit – perfektně čistá pleť je hlavním bojovníkem proti stárnutí. A pozor – nic nepoškozuje jemné oční okolí více než razantní nebo špatné odličování.

5. Čistěte pleť ráno i večer
Kromě kvalitních odličovacích prostředků si na umyvadlo postavte i čisticí mycí emulze, ideálně s obsahem AHA kyselin.

6. Používejte kosmetické přípravky jedné značky
Podráždění pokožky a jiných nepříjemností se rozhodně vyhnete, když zvolíte kosmetické přípravky jedné značky, které se vzájemně doplňují od základní sady až po speciální pomocníky s některými problémy pleti.

7. Zaměřte se na problémy své pleti
Ne každý krém je vhodný pro váš typ pleti. Každý se potýkáme s jinými problémy a ty je třeba řešit, protože jedině zdravá pleť je krásná. Trápí vás akné? Rozšířené žilky? Máte dehydratovanou pleť? Vždy se nejdříve zaměřte na řešení těchto potíží a při výběru kosmetického přípravku se vždy poraďte s odborníkem. Dobrá kosmetička vám vysvětlí, jak ho správně používat i s čím a jak ho kombinovat, aby byl efekt maximální.

8. Předcházejte vráskám
Ani ten nejzdravější životní styl nezastaví stárnutí. Vznik vrásek i ochablost pokožky však lze razantně zpomalit, například kosmetickými přípravky s obsahem peptidů. Ty stimulují tvorbu kolagenu a elastinu a podporují tvorbu pružných vláken, která se starají o vypnutí pleti, vyhlazují vrásky a celkově omlazují pokožku. Za zcela revoluční odborníci považují látku SNAP-8™ peptide, kterou odborníci považují za šetrnější, levnější a hlavně netoxickou variantu botulotoxinu. Klinická studie u ní prokázala redukci vrásek až o 63 % během 28 dnů při pravidelném používání dvakrát denně.

9. Každý měsíc si dopřejte relax v salonu
Ideální je, když s kosmetickou péčí v salonech začnete co nejdříve a uděláte si z ní pravidelný rituál. Po 35. roku by to už ale měla být podle odborníků vlastně povinnost. Je velký rozdíl ve stavu pleti ženy, která přijde v pětatřiceti letech a začne se o sebe starat, a té, která přijde na první ošetření po čtyřicítce. Nestačí mít kvalitní kosmetické přípravky doma, je nutné podpořit je i profesionální péčí a produkty, které mají silnější koncentraci aktivních látek a působí v kůži více do hloubky.

10. Nedovolte stresu, aby se podepsal na vaší pleti
Je to tak. Jakmile se ponoříme do problémů a špatných nálad, začnou se nám v těle hromadit stresové hormony. Ty brání tomu, aby se mohl tvořit kolagen, a zhoršuje se elasticita naší pleti. Jaký je lék proti stresu? Odborníci se opět shodují na tom, že ideální je vyrazit na čerstvý vzduch a rychlou chůzí se pořádně projít… Nejspíš i proto tolik lidí propadá běhání, o kterém se říká, že je nejlepší očistou těla i mysli. A pokud ani to nezabere, vytvořte si „seznam vděčnosti“ a každý den do deníčku zapište 10 věcí, za které jste v životě vděční – uvidíte, že vám hned bude líp a spousta problémů prostě tak nějak přirozeně zcela zmizí…

Zdroj, foto: inspirace.essente


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !