Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 rad jak se vyhnout řádící chřipkové epidemii

19. 03. 2015 | Nemoci
Celou Českou republiku  zachvátila chřipková epidemie. Jihomoravský kraj hlásil nejhorší situaci počtu onemocněných za posledních pět let. Zahlceným čekárnám se lze přitom srdnatě bránit. Virové onemocnění chřipkou totiž provází celá řada pověr. Jednoduchých deset rad, jak předejít nákaze zákeřným virem chřipky, naleznete v tomto článku.

Virové onemocnění chřipky napadá ve svých počátcích nejmladší populaci a postupně přechází přes střední až po tu nejstarší populaci, proto dochází v době zvýšeného počtu nakažených nejprve k zavírání základních a středních škol, potažmo mateřských školek. „V době epidemií by měli lidé dbát na několik základních pravidel, které jim můžou dopomoci k neonemocnění,“ říká lékařka Lucie Holečková.

1. Chřipka se nepřenáší pouze vzduchem, ale hlavně přenosem tekutin a dotekem. Proto bychom měli při onemocnění užívat jednorázové kapesníky a po použití si vždy umýt ruce.

Jak předejít chřipce2. Chřipka se šíří v chladnějším počasí, ale pokud máte rádi slunečné zimní procházky, Vašemu zdraví to jistě prospěje. Nezapomeňte se vhodně a teple obléci.

3. Velká dávka vitamínu C nezaručuje, že se onemocnění vyhnete. Není nijak dokázáno, že vliv vitamínu C má pozitivní účinky na léčbu, případně regeneraci po chřipce. Naopak je prokázáno, že v rekonvalescenčním období pomáhají léky na podporu cirkulace lymfy a krve.

4. Na chřipku automaticky nezabírají antibiotika. Zavedená pověra o účinnosti antibiotik se nezakládá na pravdě. Napomáhají například při rozvinutí virózy na zápal plic, ale mohou vyvolat rezistenci těla vůči zvolenému léku. Proto nasazení antibiotik vždy konzultujte s ošetřujícím lékařem.

5. Právě proto, že se chřipka přenáší i vzduchem, je vhodné po příchodu z venku umýt kromě rukou i obličej.

6. Během onemocnění byste se měli vyhnout konzumaci alkoholu i cigaret.

7. Vhodnou prevencí pro posílení imunity je pravidelný pohyb, případně návštěva sauny a následné otužovací procesy.

8. Když už virem onemocníte, věnujete se léčbě a chřipku nepřecházejte. Vyhněte se pracovnímu stresu, fyzicky namáhavé práci a odpočívejte.

9. Zvyšte přísun tekutin, vhodné jsou například teplé čaje, nikoliv sladké limonády.

10. Spánek pomáhá a urychluje regeneraci a rekonvalescenci.

Zdroj, foto: Wobenzym


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
5Prevemax je zlatý! rychle mi zabírá, opravdu rychlá úleva, ale ted už beru jen preventivně, prootože problém nemám.
Obrázek uživatelky
profil
O tom 5prevemaxu mi už říkala kamarádka, prý je to fakt hodně dobré, říkala, že na to fakt spoléhá a že ji to ještě vůbec nezklamalo. Mluvila i nějakých glukanech, že je to parádní, že to nikdejinde snad nenašla. Budu muset pořídit...
Obrázek uživatelky
profil
Máme s přítelem vyzkoušený 5prevemax a jsme oba jako rybičky celou zimu, nasadíme preventivně před zimou a jsme fit. Ale kámoška to zkoušela i v momentě když už se cítila blbě a ono jí to taky zabralo, takže i takhle se to dá použít. Je to dobrá věc!!
Obrázek uživatelky
profil
ty jo super, díky za typ i kupon Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hele tady je píšou tam že je to neomezený a do 30.6 tak to použij LEKDFO15
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles