Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 tajných triků našich předků proti nachlazení

1. 09. 2014 | Péče o tělo
Chcete se letos vyhnout nepříjemnému nachlazení, rýmě, kašli či chřipce? Vyzkoušejte tajné recepty našich předků, Přidejte si do jídelníčku kysané zelí, provoňte byt cibulí, ráno se „prokápněte“ citronem, anebo si dopřejte koňakovou očistu!

1. Kysané zelí je lék

Každý den si dejte alespoň sto až dvě stě gramů kysaného zelí, nejlépe toho bez konzervantů. Velice příznivě působí na funkci trávicího traktu, obsahuje velké množství vlákniny, mnoho cenných vitaminů, fytoživin a podporuje rozvoj „hodných“ bakterií“ v našem střevě. Kysané zelí do svého jídelníčku zařazuju ve větší míře od minimálně od září do března a jednoznačně mohu potvrdit zlepšení imunity.

2. Kyselý citron pro lepší náladu

Jakmile se každý den probudíte, vypijte sklenici teplé vody (cca 3-4dcl) s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou (stačí pár kapek) Vypijte nejdřív 1,5 dcl, pak si udělejte několik rotací trupu, několik předklonů a i třeba několik dřepů – stačí jen třeba 5 až 10. Díky těmto pohybům a teplé vodě s citronem se zvýší peristaltika vašeho trávicího traktu a podpoříte tak vylučování. Tyto cviky je nejlepší provádět mezi pátou a sedmou hodinou ranní a mezi sedmnáctou až devatenáctou hodinou večerní, kdy tlusté střevo nejvíce pracuje.

10 tajných triků našich předků proti nachlazení3. Voňaví pomocníci

Naši předkové od září do jara často konzumovali mnohem více česnek a cibuli, které obsahují velké množství vitamínů a látek povzbuzujících naši imunitu. Zde je jeden vyzkoušený recept: Rozkrojte cibuli na čtvrtiny, česnek trochu namačkejte a vložte do vroucí vody. Vařte cca 3 minuty. Pak vodu slejte a nechte trochu zchladnout. Tekutinu můžete pít, při rýmě pomáhá dát si trochu vývaru do nosu, kdy se pak díky sliznicím látky dostanou velmi rychle do krevního oběhu.
 

4. Grepové jadérko místo antibiotik

Grepová jadérka jsou velmi silné přírodní antibiotikum, které podporuje imunitu. Největší účinek mají 60 % extrakty, pomáhají likvidovat dlouhodobé záněty, plísně, viry a bakterie. Ráno na lačno stačí přidat 3 kapičky do 3dcl vody, při nachlazení můžete opakovat i 3x denně.

5. Dýňová semínka

Každý den je vhodné sníst a velmi důkladně rozžvýkat 2 lžíce dýňových semínek. Obsahují látky, které pomáhají ničit v našem těle parazity.

6. Hřebíčkový zázrak

Pomáhá k podpoře správného fungování trávicího traktu a také ničí střevní parazity. Prospěšná je i jediná malá lžička denně.

7. Koňaková očista

aši předkové používali tuto metodu každého půlroku. Ráno na lačno dospělý člověk vypil 0,5 dcl kvalitního koňaku a do 5 minut pak vypil stejné množství ricínového oleje. Nejlepší je tento rituál provádět o víkendu, kdy nejste stresovaní a můžete v klidu relaxovat. Aby však byla metoda úspěšná, je třeba ji aplikovat minimálně tři dny po sobě a po deseti dnech celou proceduru ještě jednou zopakovat. Mnohem zdravější trávicí trakt však pak máte minimálně na půl roku.

8. Místo pasty si dejte olej

Ráno na lačno, ještě než si vyčistíte zuby, si dejte do úst 1 lžíci extra panenského olivového oleje. Nepolykejte, jen převalujte v puse a nechejte působit 3 až 5 min. Poté olej vyplivněte. Natáhne do sebe mnoho bakterií z ústní dutiny a zaktivizuje imunitu. Nezapomeňte ale: olej nepolykejte, vždy ho vyplivněte!

9. Po ránu „kobru“

Naši přecci měli mnohem více fyzické aktivity, jejich střeva díky tomu mnohem lépe pracovala a nedocházelo k takové kumulaci toxických látek v nich. Proto doporučuji začít den několikaminutovými cviky, které zaručeně zlepší funkci střev.  Patří sem ve stoje nejprve úklony trupem do stran, pak rotace trupu co nejvíce zepředu do zadu, cvik „ kobra“, kdy ležíte v kliku vzepjati na rukou a hlavu otáčíte se za svou protilehlou patou a rotace ve dřepu na obě strany. Díky těmto cvičením se zrychlí pohyb obsahu vašich střev, což je žádoucí.

10. Po sladkostech se tloustne a škodí zdravíIng. Martin Škába

Pokud chcete nastartovat vaši imunitu, není vhodné jíst sladké věci ani pít sladké nápoje. Nejenom, že při trávení jednoduchých cukrů vaše tělo spotřebovává vitamíny, minerály a fytoživiny, navíc zatěžujete slinivku břišní, zvětšujete si tukovou vrstvu, „zaděláváte“ na cukrovku II. typu a podporujeme rozvoj plísní v našem těle. Dopřejte si raději ovoce.

 


Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zkusím cibuli s česnekemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Super článek, zajímavé rády, jen s tím citronem bych to nepřeháněla, pak to zas není dobré na zubní sklovinu, no všeho moc škodí.. koukněte na kyselapravda.cz
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek a určitě z toho něco vyzkouším, minimálně ten citrón, protože to je moje první pomoc, když se na nás něco žene Smajlík Ale teď jsem sobě i dětem nasadila echinaceové kapky s hlívou a ženšenem na posílení imunity. Děti nastoupily do školy a opravdu jsou zdravé a ani rýmu ještě neměly.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles