Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 tipů, jak být svěží a krásná i na podzim a v zimě

12. 11. 2013 | Krása
Chybí nám slunce, teplo, dlouhé pohodové dny – není se tedy čemu divit, že naše psychika ani tělo nejsou v naprosté pohodě. Poradíme vám, jak bojovat s podzimní únavou i chutí dopřát si pořádně dlouhý zimní spánek!

1. Vitamíny doplňte příjemnou maskou

Ve vašem jídelníčku by si i nadále mělo nacházet své pravidelné místo ovoce. Už nyní je ale nezbytné doplnit vitamín C, D a hořčík – ten navíc uvolňuje svalové napětí, jež se v našich tělech s úbytkem sluncem kupí. Tyto vitamíny potřebuje také naše pleť: Jejich dobrým zdrojem jsou například alginátové masky obsahující rašelinu a mořské řasy.

2. Nechte pleť pracovat v noci

Ochrana pleti na podzim a zejména v zimě je stejně důležitá jako za slunného léta. Nyní by měl ovšem systém její péče vypadat opačně. Naše pleť teď potřebuje pracovat v noci a ve dne odpočívat. Ve dne je nutno ji chránit a zejména promašťovat, v noci přicházejí na řadu nejrůznější výživná séra a regenerační krémy.

10 tipů, jak být svěží a krásná i na podzim a v zimě3. Staňte se jasnou punkerkou

Letošní podzim a zima jsou ve znamení 50. let, rocku a punku. Tedy vyčešte své vlasy do výšin, kolem očí naneste černé linky, rty naličte rudě a vybavte se všemožnými kovovými efekty, mosazí, zlatem – a to jak na očních stínech, tak i v doplňcích!

4. Ruce svěřte parafínu

Parafínový zábal na ruce vám udělá více než dobře. Navíc má bělící efekt, zvláční, prohřeje, regeneruje pokožku a má pozitivní vliv na klouby. Vašim nehtům udělá dobře horká novinka zvaná gelpolish – permanentní lakování přírodních nehtů. Pokud chcete být in, zvolte tmavý odstín laku s kovovými efekty.

5. Místo řas vějíře

Před nadcházející plesovou sezonou se vám mohlo vyplatit prodloužení řas. Nyní se začíná používat revoluční metoda tzv. medikálního adhesiva, původně vyvinutého pro plastickou chirurgii pro lepení ran bez použití stehů. Dosavadní postup lepení celých trsů řas byl příliš nápadný a umělý. Nyní je připevňování přirozené a zároveň pevné. Tvar očí můžeme navíc lehce domodelovat, popřípadě skrýt drobnější defekty na víčku.

6. Do léta do hola!

Pokud chcete být do příštího léta bez nežádoucích chloupků, je ideální čas začít s trvalou epilací. Ta je už i u nás velmi populární – zejména její absolutně bezbolestná a rychlá verze pomocí lékařského přístroje, který pracuje s technologií pulsního světla. Nejčastěji se ženy chtějí trvale zbavit chloupků v oblasti obličeje, horního rtu a brady, třísel, podpaží a nohou.

7. Na nohy je dobrý ocet

Zvýšenou péči bychom měli věnovat i svých nohám a hlavně chodidlům. Pedikúra by se rozhodně neměla zanedbávat ani v zimě, kdy máme na sobě celý den boty. Právě kvůli nim nám může často mezi prsty vznikat nepříjemná zapářka. Babská rada proti ní zní:: Vystříkejte preventivně své boty octem!

8. Zalezte do postele bez výčitek

Základem dobrého rozpoložení v tomto období je rozhodně dostatek spánku a odpočinku. Žádné výčitky, na podzim pro sebe nemůžete udělat nic lepšího. Vaše tělo se příjemně zregeneruje a s horkým (třeba zázvorovým) čajem a nějakou dobrou knihou v ruce se zase zbavíte všudypřítomného stresu, který vašemu organismu rovněž nesvědčí.
 

9. Zdraví je v pohybu

Nejlépe svému tělu prospějete, když se o ně začnete starat včas a péči o něj raději proberete s odborníkem – ideálně fyzioterapeutem. Ten vás nejprve vyslechne, pak vás kompletně vyšetří: provede vstupní kinesiologický rozbor a pak navrhne způsob pohybové terapie, která vám bude vyhovovat. A vyzkoušejte třeba blahodárnou novinku: jógu v solné jeskyni!

10. Studená voda, dobrá nálada

O otužování se mluví pořád. Jak k němu ale přistupovat správně? Rozhodně být co nejvíce v přírodě, spát v ložnicích s čerstvým vzduchem, zbytečně se nenabalovat, chodit do sauny, ale především dopřát si pořádnou ranní sprchu, přičemž se stačí nesprchovat horkou vodou, ale spíše vlažnou a na závěr pustit rychlý proud studené vody. Nebojte se toho, výsledek bude stát zato: Studená voda totiž (stejně jako sport, sex a čokoláda) uvolňuje endorfiny do našeho krevního oběhu, které zlepšují náladu.

Zdroj, foto: Studio Iris


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já potřebuji hodně světla a slunce, jinak jsem k nepoužití Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V tomto nečase je těžké být dobře naladěn
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka