Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi

1. 06. 2018 | Výchova
Vodáčtí nadšenci otevírají řeky a pořádají první plavby. Ta pravá vodácká sezóna u nás ale začne až s příchodem letních prázdnin. Obliba dovolené na některé z tuzemských řek u nás opět roste -  je ideální kombinací pro ty, kteří si chtějí užít nejen vody, ale také letního slunka, trochy sportu a moře zábavy. Co ale dělat, pokud vás voda láká, ale děti doma ani u babiček nechávat nechcete? Zkušení vodáci pěstují lásku k řece třeba i s půlročními dětmi a díky následujícím 10 tipům si vodu užijete i vy a vaši malí námořníci.

1.    Základem je bezpečí
Voda a vodáctví je skvělou zábavou. S dětmi i bez nich je ale potřeba myslet na bezpečí. Základem výbavy malého vodáka by měla být záchranná vesta a na řece i přilba. Vesta stojí pár stokorun a helmu můžete vzít třeba tu na kolo. Ideální je si vybavení s dítětem ještě před vyplutím vyzkoušet. Na první obléknutí vesta sice nevzbudí vždy nadšení, ale pocit nadnášení tento dojem kompenzuje a vy i děti se budete cítit bezpečně a klidně.

2.    Volte klidnou vodu
Byť chcete mít z dítka slalomáře nebo námořníka, pro první vodáckou zkušenost volte klidnější řeku, jezero nebo mořskou zátoku. Zbytečný stres by mohl seznamování s vodou znepříjemnit vám i jemu. Pohodové houpání vodní hladiny ale vzbudí důvěru a nadšení.

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi3.    Správný výběr člunu
Děti bývají neposedy, a i když fascinace vodou a pádlováním chvíli vydrží, pohodlí a dostatek prostoru ocení. Na výlety s dětmi jsou ideální volbou větší nafukovací čluny nebo rafty. Jsou bezpečné, stabilní a pohodlné pro malé i velké, nalodíte na ně nejen děti, ale i vše potřebné. Má při zabalení velikost turistické krosny, první sezónu ho tak můžete vyzkoušet na klidném českém jezeře, tu druhou na dovolené u moře a další rok třeba na některé z českých nebo zahraničních řek.
 
4.    Vyhněte se davům
Pokud se rozhodnete řeku sjíždět poprvé, možná vás překvapí, jak velká je mezi Čechy obliba vodáctví. Kanoistika u nás má ale více než stoletou tradici. Většina vodáků na českých řekách ale vyjíždí na víkendové jízdy, a tak když vyrazíte jen o den později (nebo dříve), budete mít výlet o dost klidnější.

5.    Pravidelné přestávky
Abyste si první výlet patřičně užili, zjistěte si, jak je místo, kam míříte vybavené kempy, bary a občerstveními. Možnost protáhnout si nohy, využít umývárny a porozhlédnout se v nových krajinách ocení každý a pro děti není v létě lepší motivace než zmrzlina v příštím kempu.

6.    Pitný režim
Ani s dítětem do nepohody nelze zapomínat na běžné vybavení. Do člunu přibalte dostatek tekutin, oblíbené křupky, repelent i opalovací krém s vyšším faktorem a pokrývku hlavy.

7.    Hry s sebou
Bez oblíbené hračky je mnohdy neštěstím i cesta na nákup. Na vodě tomu není jinak, a tak do člunu přibalte i některou z oblíbených hraček. Není třeba jich brát přehršel, ale oblíbené autíčko, panenka, vodní pistole nebo voděodolná knížka bude příjemným zpestřením.

8.    Táhněte za jeden provaz
V tomto případě pozor. Někteří rodiče mají z obavy o potomka tendenci přivázat dítě k lodi. Takovému jednání se ale vyvarujte. K lodi važte leda tak barel, dítě ale v žádném případě. Dobrou taktikou je provázkem přivázat i hračky. Jejich ztráta jinak může způsobit velké mrzení.
 
9.    Loďák na palubu
Po sportovním výkonu, který vás s rodinou čeká, oceníte možnost se převléknout do čistého a suchého oblečení. Abyste s takovou výbavou nejen vypluli, vybavte se lodním vakem nebo barelem. Mobily nebo jinou elektroniku navíc zabalte to plastového sáčku se zipem nebo jsou a trhu k dostání voděodolné vaky na drobnosti.

10.    Nezapomeňte, že jste na výletě
Opatrnost je s dětmi na místě v přírodě i ve městě. Teď jste ale na výletě, a tak se nezapomínejte bavit. Letní radovánky jsou pro mnoho dětí jednou z mála příležitostí, kdy se mohou ráchat v přírodní vodě a běhat bosky po trávníku. Nepatří snad mezi jedny z vašich dětských vzpomínek i třeba to drobné spálení o kopřivu? Vodáci jsou lidi do nepohody a vodáctví je pro děti skvělou průpravou pro spousta dalších dobrodružství.

Zdroj, foto: Gumotex



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi:

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles