Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi

1. 06. 2018 | Výchova
Vodáčtí nadšenci otevírají řeky a pořádají první plavby. Ta pravá vodácká sezóna u nás ale začne až s příchodem letních prázdnin. Obliba dovolené na některé z tuzemských řek u nás opět roste -  je ideální kombinací pro ty, kteří si chtějí užít nejen vody, ale také letního slunka, trochy sportu a moře zábavy. Co ale dělat, pokud vás voda láká, ale děti doma ani u babiček nechávat nechcete? Zkušení vodáci pěstují lásku k řece třeba i s půlročními dětmi a díky následujícím 10 tipům si vodu užijete i vy a vaši malí námořníci.

1.    Základem je bezpečí
Voda a vodáctví je skvělou zábavou. S dětmi i bez nich je ale potřeba myslet na bezpečí. Základem výbavy malého vodáka by měla být záchranná vesta a na řece i přilba. Vesta stojí pár stokorun a helmu můžete vzít třeba tu na kolo. Ideální je si vybavení s dítětem ještě před vyplutím vyzkoušet. Na první obléknutí vesta sice nevzbudí vždy nadšení, ale pocit nadnášení tento dojem kompenzuje a vy i děti se budete cítit bezpečně a klidně.

2.    Volte klidnou vodu
Byť chcete mít z dítka slalomáře nebo námořníka, pro první vodáckou zkušenost volte klidnější řeku, jezero nebo mořskou zátoku. Zbytečný stres by mohl seznamování s vodou znepříjemnit vám i jemu. Pohodové houpání vodní hladiny ale vzbudí důvěru a nadšení.

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi3.    Správný výběr člunu
Děti bývají neposedy, a i když fascinace vodou a pádlováním chvíli vydrží, pohodlí a dostatek prostoru ocení. Na výlety s dětmi jsou ideální volbou větší nafukovací čluny nebo rafty. Jsou bezpečné, stabilní a pohodlné pro malé i velké, nalodíte na ně nejen děti, ale i vše potřebné. Má při zabalení velikost turistické krosny, první sezónu ho tak můžete vyzkoušet na klidném českém jezeře, tu druhou na dovolené u moře a další rok třeba na některé z českých nebo zahraničních řek.
 
4.    Vyhněte se davům
Pokud se rozhodnete řeku sjíždět poprvé, možná vás překvapí, jak velká je mezi Čechy obliba vodáctví. Kanoistika u nás má ale více než stoletou tradici. Většina vodáků na českých řekách ale vyjíždí na víkendové jízdy, a tak když vyrazíte jen o den později (nebo dříve), budete mít výlet o dost klidnější.

5.    Pravidelné přestávky
Abyste si první výlet patřičně užili, zjistěte si, jak je místo, kam míříte vybavené kempy, bary a občerstveními. Možnost protáhnout si nohy, využít umývárny a porozhlédnout se v nových krajinách ocení každý a pro děti není v létě lepší motivace než zmrzlina v příštím kempu.

6.    Pitný režim
Ani s dítětem do nepohody nelze zapomínat na běžné vybavení. Do člunu přibalte dostatek tekutin, oblíbené křupky, repelent i opalovací krém s vyšším faktorem a pokrývku hlavy.

7.    Hry s sebou
Bez oblíbené hračky je mnohdy neštěstím i cesta na nákup. Na vodě tomu není jinak, a tak do člunu přibalte i některou z oblíbených hraček. Není třeba jich brát přehršel, ale oblíbené autíčko, panenka, vodní pistole nebo voděodolná knížka bude příjemným zpestřením.

8.    Táhněte za jeden provaz
V tomto případě pozor. Někteří rodiče mají z obavy o potomka tendenci přivázat dítě k lodi. Takovému jednání se ale vyvarujte. K lodi važte leda tak barel, dítě ale v žádném případě. Dobrou taktikou je provázkem přivázat i hračky. Jejich ztráta jinak může způsobit velké mrzení.
 
9.    Loďák na palubu
Po sportovním výkonu, který vás s rodinou čeká, oceníte možnost se převléknout do čistého a suchého oblečení. Abyste s takovou výbavou nejen vypluli, vybavte se lodním vakem nebo barelem. Mobily nebo jinou elektroniku navíc zabalte to plastového sáčku se zipem nebo jsou a trhu k dostání voděodolné vaky na drobnosti.

10.    Nezapomeňte, že jste na výletě
Opatrnost je s dětmi na místě v přírodě i ve městě. Teď jste ale na výletě, a tak se nezapomínejte bavit. Letní radovánky jsou pro mnoho dětí jednou z mála příležitostí, kdy se mohou ráchat v přírodní vodě a běhat bosky po trávníku. Nepatří snad mezi jedny z vašich dětských vzpomínek i třeba to drobné spálení o kopřivu? Vodáci jsou lidi do nepohody a vodáctví je pro děti skvělou průpravou pro spousta dalších dobrodružství.

Zdroj, foto: Gumotex



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi:

10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
10 tipů, jak si užít vodu i s malými dětmi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !