Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 tipů na skvělé novorozenecké fotografie!

6. 10. 2020 | Zajímavosti
První dny po narození jsou miminka tak sladká a roztomilá... Toto křehké období se už nikdy nebude opakovat! Vzpomínky však můžete navždy uchovat díky fotografiím. Profesionální fotograf vám dá tipy, jak vytvořit krásné newborn snímky!

1. Vystihněte správnou chvíli

Novorozená miminka je nejlepší zachytit co nejdříve po jejich příchodu na svět, ideálně do dvou, maximálně tří týdnů věku. V této době totiž většinu času prospí a nechají se tak „bez protestů“ aranžovat do různých poloh.

2. Hlavně něžně!

Při manipulaci s miminkem dbejte opatrnosti! Vždy je nutné s nimi zacházet velmi jemně a nikdy je nevystavit riziku, že by mohly spadnout nebo si jinak ublížit. Je třeba si uvědomit, že mnohé fotografie, které vidíte u profesionálních fotografů, jsou upraveny v postprodukci. To znamená, že například hlavičku přidržovala maminka rukou – a následně byla vyretušována.

3. Zatopte mu...

Bezpečí a komfort malého modela jsou na prvním místě každého newborn focení! Proto je důležité, aby bylo v místnosti, kde se fotí, dostatečné teplo. Přitopte tedy přenosným ohřívačem – i za tu cenu, že vám jakožto fotografovi budou stékat pramínky potu po skráních. Obzvlášť, pokud fotíte mrňouska nahatého, nesmíte dopustit, aby se nachladil, protože ještě nemá dostatečně vyvinutý termoregulační systém.

4. Základem je spokojené miminko

Vše je potřeba novorozenci přizpůsobit – nesmí mít hlad, musí být odpočatý, spokojený... Focení se sice může protáhnout na dlouhé hodiny, ale na výsledku je to znát! Při fotografování miminek musíte mít velkou trpělivost, vše ostatní se dá naučit.

5. Správné světlo

Při focení novorozeňátek buďte s bleskem opatrní!  Pokud blesk přeci jen použijete, nechte jej odrazit od stěny či stropu, anebo jej rozptylte za pomoci poloprůhledného plastu či pauzovacího papíru.

6. Nerušivé pozadí

Pozornost by se měla upírat k miminku, proto by pozadí nemělo být rušivé – vyberte čistou zeď, anebo můžete udělat improvizované „plátno“ z látky nebo velké role papíru. Hezky působí například kožešina či pletenina, na které miminko leží. Dá se jimi přikrýt i sedací vak, který lze různě modelovat.


7. Zajímavé rekvizity

Porozhlédnout se můžete i po různých rekvizitách. Oblíbený je například proutěný košík, do kterého miminko uložíte, ale můžete také popustit uzdu fantazii! Použít můžete například velkou plechovku coca-coly, ale také rekvizity, přizpůsobené koníčkům rodičů. Z novorozence se tak stává malý basketbalista, policista, hasič, hokejista, motocyklista nebo žokej...

8. S oblečením nebo bez?

Děťátko můžete nechat nahé (v takovém případě ale dbejte na zakrytí intimních partií), částečně zahalené v dece či plédu, ale také jej lze obléci do roztomilého oblečku. Něžně působí pletené oblečení, slušivé jsou také různé čepičky a u holčiček tutu sukýnky nebo látkové čelenky (například s mašlí či květinou), korunky či diadémy, obleku Batmana nebo Mickey Mouse

9. Úhel pohledu

Při fotografování celkové kompozice neváhejte měnit perspektivu. Zkuste focení shora, ale také si klidně k záběru lehněte. V tomto ohledu jsou výhodou bezzrcadlovky s výklopným LCD displejem, který umožňují vidět záběr z různých úhlů pohledu.

10. Zaostřeno na detaily

Zkuste se zaměřit na různé detaily miminka – vyfotit jeho malé ručičky, prstíky na nohou, řasy na zavřených víčkách... Pohrajte si přitom s hloubkou ostrosti, aby byl detail zaostřený a vynikl, zatímco pozadí bude rozmazané.

Zdroj, foto: Denis Fueco


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !