Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Aleše Brichty

10. 10. 2014 | Televizní tipy
Známý muzikant a vůdčí osobnost legendární metalové skupiny Arakain musí žít od mládí s následky těžké autonehody. Pořad 13. komnata Aleše Brichty připravili: M. Daňhelová, M. Hurt, M. Šnábl a Z. Gawlik.

Aleš Brichta se narodil 9. 8. 1959 v Praze. Byl zakládajícím členem a kdysi vůdčí osobností heavy metalové skupiny Arakain. S hudbou začínal už ve škole. Nejprve jej ovlivnila americká country a folk, pak rock, později během studia na střední a vysoké škole ekonomické vystřídal několik skupin: Kentaur, Projektil, Apad. Z poslední z nich vykrystalizovalo jádro pozdějšího Arakainu, který oficiálně vznikl roku 1982. V pořadu Pořad 13. komnata Aleše Brichty se dozvíte, že vedle zpěvu hrál i na kytaru a byl podepsán pod veškerým repertoárem, zároveň byl i kapelníkem a manažerem. Postupně se stal vzorem a jakýmsi mluvčím generace „mániček“ osmdesátých let. Arakain se vypracoval na pozici české metalové jedničky a s úspěchem hrál i na největších mezinárodních festivalech v Polsku, SSSR a Maďarsku. Brichta v roce 1992 zvítězil v anketě Černá vrána v kategorii „Rockový a metalový zpěvák“. Vystupoval v muzikálu Jesus Christ Superstar v roli Piláta Pontského.

13. komnata Aleše BrichtyV pořadu Pořad 13. komnata Aleše Brichty se dozvíte, že paralelně s účinkováním v Arakainu od 1994 začal zpívat i sólově. Po osmi letech opustil Arakain a založil vlastní skupinu Aleš Brichta Band. V roce 2008 byl zvolen do Beatové síně slávy v kategorii „Osobnost“. V současnosti vedle práce ve vlastních skupinách Aleš Brichta Project a Aleš Brichta Trio produkuje nahrávky různých rockových hudebníků, které zásobuje i vlastními skladbami a texty, angažuje se v podpoře sci-fi literatury a rekreačně hraje fotbal za několik týmů.

I když to vypadá, že se mu vše na jeho cestě daří, nebylo to tak vždy. Jako inženýr nastoupil v osmdesátých letech do práce a díky svým organizačním schopnostem překonal počáteční období nedůvěry, kdy si vedení PZO Čechofracht těžko zvykalo na dlouhovlasého mladíka v černé kožené bundě. Brichta se i tak zařadil mezi nejschopnější zaměstnance a dostal nabídku dlouhodobé práce v zahraničí. Podmínkou však byl vstup do KSČ a spolupráce s StB. Proto odešel z PZO na daleko horší pozici.

V pořadu Pořad 13. komnata Aleše Brichty se dozvíte, že začátkem nového tisíciletí začal vydávat rockový časopis, ale podnikání bylo prodělečné a nahromadily se dluhy, které bylo třeba splatit. Aleš s pomocí kamarádů dluh splatil, ale udělal chybu a došlo k exekuci, v níž přišel o téměř celý svůj majetek. „Takže jsem v padesáti skončil skoro na mizině a bydlím v pronájmu,“ říká Aleš, i když se nevzdává boje za spravedlnost.

Jeho fanoušci vědí, že neodmyslitelné černé brýle nejsou pouhou součástí rockerovy image. Nosí je proto, že se od roku 1976 musí vyrovnávat s vážným úrazem, který měl trvalé následky. V pořadu Pořad 13. komnata Aleše Brichty se dozvíte, že ve svých sedmnácti letech přišel při autohavárii o oko, na něž od té doby nevidí. Tenkrát si se třemi kamarády půjčil matčino auto bez jejího vědomí a při nehodě proletěl předním sklem. Skončil v kolínské nemocnici s tím, že na jedno oko už nikdy neuvidí a případ měl dohru u soudu. Přesto dnes nemá z aut fobii a řídí. Nošením černých brýlí snižuje riziko vzniku šerosleposti, kromě toho jsou dioptrické. I když to nebyly jediné, jak on sám říká: „životní facky“, se kterými se musel vypořádat, je životním optimistou. „Důležité je nelitovat se, nepropadat depresím, dát se dohromady a pokračovat co nejlíp v tom, co člověka baví.“

Ze svého manželství má dnes už dospělá dvojčata, syna a dceru.

Pořad 13. komnata Aleše Brichty můžete sledovat 10. 10. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Aleše Brichty:

13. komnata Aleše Brichty
13. komnata Aleše Brichty
13. komnata Aleše Brichty
13. komnata Aleše Brichty
13. komnata Aleše Brichty
13. komnata Aleše Brichty
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Má neskutečně zvláštní hlas -je to bomba jeho písničky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem ho v roli Piláta a byl výborný!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles