Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Báry Vaculíkové

14. 09. 2018 | Televizní tipy
Zpěvačka, dcera Petry Černocké bojovala o své místo na hudebním výsluní a trpěla bulimií, před níž utekla na druhý konec světa. Pořad 13. komnata Báry Vaculíkové připravili: K. Koubová, J. Kníže a A. Sirotková.

Bára Vaculíková je úspěšná zpěvačka, dcera populární zpěvačky Petry Černocké a zpěváka i textaře Jana A. Vaculíka, člena bývalé hudební skupiny Kardinálové z přelomu šedesátých a sedmdesátých let. Talent k hudbě a zpěvu zdědila Diva Baara, jak si svým uměleckým pseudonymem říká, po svých rodičích, což se brzy potvrdilo. Být dcerou slavných rodičů však nebývá žádný med, navíc Bářina nezkrotná povaha se dost dobře nedala skloubit s pravidelnou pílí a cvičením na piano či na kytaru.

V pořadu 13. komnata Báry Vaculíkové se dozvíte, že naplno se Bára, která dnes zpívá a píše texty, začala věnovat muzice až po odeznění puberty. Během té měla problémy s autoritami, na pedagogy byla drzá a nerespektovala je. Po střední škole spolupracovala s několika kapelami, ale 13. komnata Báry Vaculíkovékvůli vztahům v nich spokojená nebyla. Nastoupila na Karlovu Univerzitu, ale studium žurnalistiky po prvním ročníku na rok přerušila, neboť na tom byla psychicky mizerně. Bydlela sama na druhém konci města, nevěděla, co se svým životem a hluboce se jí dotýkaly hlášky jejích krátkodobých známostí, které se týkaly její postavy a váhy.

Do pasti ji dostávaly záchvaty přejídání, následná vyvolávaná zvracení a sebeopovržení z toho, že přemíře jídla nedokázala odolat. Propadla zákeřné bulimii, a proto potřebovala udělat radikální řez. Rozhodla se odjet daleko od rodičů, kamarádů i známých a odcestovala do Austrálie, aby našla sama sebe a mohla začít od nuly. Tam potkala spolubydlící, která svou skutečnou nadváhu řešila podobně a díky tomu si uvědomila bezvýchodnost bulimické závislosti. Dospěla, naučila se anglicky, od všeho získala odstup. Vrátila se po roce domů, dodělala vysokou školu a vyladila vztah s mámou i otcem, kteří jí začali chybět.

Po návratu se začala věnovat muzice, procestovala Evropu se street performance programem, zúčastnila se soutěžní show Hlas ČeskoSlovenska a následně vytvořila s kolegyní Lenkou Jankovskou úspěšný videoklip. Dnes má Bára se svým partnerem sedmiletou dcerku, již několik let zpívá s vokálním kvartetem Yellow Sisters, účinkovala na sedmi vydaných albech, má několik sólových projektů. S tím, že je dcerou slavné zpěvačky se vyrovnala svou vlastní uměleckou tvorbou a repertoárem. Váhu už neřeší, i když přiznává, že zátěžové jsou dny svátků, při nichž se v Čechách hoduje, to se musí v jídle vědomě omezovat.

Pořad 13. komnata Báry Vaculíkové lze sledovat 14. 9. 2018 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Báry Vaculíkové:

13. komnata Báry Vaculíkové
13. komnata Báry Vaculíkové
13. komnata Báry Vaculíkové
13. komnata Báry Vaculíkové
13. komnata Báry Vaculíkové
13. komnata Báry Vaculíkové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !