Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Blanky Šrůmové

6. 03. 2015 | Televizní tipy
Zpěvačka a textařka, známá ze skupiny Tichá dohoda, se dokázala dostat z těžké osobní i profesní krize.

Blanka Šrůmová hraje na klávesové nástroje a kytaru, skládá, píše texty a především zpívá. Vyzpívala si druhé místo na Mezinárodním festivalu v rakouském Bregenzu, dvakrát byla nominována na hudební cenu Anděl v kategorii nejlepší zpěvačka roku. Na svém kontě má dvě desítky CD.

V pořadu 13. komnata Blanky Šrůmové se dozvíte, že začínala v dětském rozhlasovém sboru, od šestnácti zpívala na plesech a čajích, ve skupině Balet nahradila Ivetu Bartošovou. Jejím osudem se nakonec stala rocková pódia, kultovní skupina Tichá dohoda a její frontman Dan Šustr. Některé z jejich písniček, jako například Marioneta, se udržely v repertoáru rádií dodnes – téměř čtvrt století.

Blanka s Danem spolu žili non-stop čtyřiadvacet hodin denně dvanáct let. Byt, hotely, zkušebny, studia, koncerty. Navíc nahrávací společnost stále silněji prosazovala, aby Blanka 13. komnata Blanky Šrůmovékromě CD s Tichou dohodou začala vydávat i svoji vlastní tvorbu a profilovala se také jako samostatná zpěvačka. Po dvanácti letech se manželství rozpadlo a Blanka si našla jiného partnera. Brzy přišel na svět syn Kristián.

Když na partnerův návrh odcestovali i s malým Kristiánem do Peru, byla to pro Blanku po hektických letech s Tichou dohodou doba vysněného klidu a odpočinku. Až do chvíle, než po deseti měsících přišel čas návratu. Odlétala s Kristiánem do Čech po dohodě s partnerem, že o dva měsíce později se vrátí i on... Nevrátil. Od té chvíle ho neviděla osm let. Zůstala sama s dvouletým dítětem.

V pořadu 13. komnata Blanky Šrůmové se dozvíte, že celý život dělala muziku, ale kvůli mateřství a pobytu v Peru byla najednou zpěvačkou bez kapely a repertoáru. Její kariéra se rozpadla a Blanka musela živit sebe i syna, jak se dalo. Vzala si úvěry, pracovala od rána do večera jako editorka v časopisu, malovala na porcelán, vystěhovala se s osmiletým synem do malé chaty za Prahou, aby ušetřila za nájem.

V pořadu 13. komnata Blanky Šrůmové se dozvíte, že duševní sílu a rovnováhu jí pomáhaly vrátit buddhistické meditace. Postupně dala dohromady pět hudebních skupin, od rocku zabrousila i do žánru country music, vydala vlastním nákladem EP se čtyřmi písničkami... Od loňského dubna je jejím partnerem v soukromí i na hudební scéně Jan Sahara Hedl, který stál u začátků skupiny Precedens. Společně připravují nový projekt, který slibuje, že k naší hudební scéně bude dál patřit Blančin nezaměnitelný hlas.

Pořad 13. komnata Blanky Šrůmové můžete sledovat 6. 3. 2015 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Blanky Šrůmové:

13. komnata Blanky Šrůmové
13. komnata Blanky Šrůmové
13. komnata Blanky Šrůmové
13. komnata Blanky Šrůmové
13. komnata Blanky Šrůmové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !