Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Dana Horyny

13. 03. 2015 | Televizní tipy
Rockového zpěváka a frontmana známé metalové kapely Vitacit málem připravily o život drogy. Dnes pracuje jako terapeut drogově závislých.

Rocker s dlouhými šedými vlasy, ale také modrýma očima usmívající se existenciální terapeut. Takový je dnes Dan Horyna. Před více než půl stoletím si jako dítě políbené výtvarnými a hudebními múzami hrál v buddhistických chrámech, aby se z něj v 70. letech stal nejprve nadějný atlet, který běhal patnáctistovky a mířil na olympiádu, posléze rocková hvězda, přezdívaná český Robert Plant či Zeppelin.

V pořadu 13. komnata Dana Horyny se dozvíte, že zpěvákovi Vitacitu, Pumpy a Merlinu však záhy velmi dramaticky přistřihl křídla komunistický žalář a později tzv. perníkové peklo. Pro 13. komnata Dana Horynyveřejnost tak jeho hudební kariéru na dlouhou dobu zastínila ta drogová. V bývalém režimu patřil k závadovým osobám, „uklízeným“ v době státních svátků pod zámek, a pro pamětníky k první pervitinové generaci v Čechách, kdy se ve společnosti prvních „vařičů“ zasloužil i o některá méně ctnostná prvenství.

V pořadu 13. komnata Dana Horyny se dozvíte, že do svých pětačtyřiceti let svedl s drogovým démonem trojí boj. Vždy se vydal na cestu prostou drog, aby se na ni opět poražen v souboji sám se sebou, potupně vrátil. Drogy mu nejen vzaly jednu z dcer, kterou postoupil k adopci, ale i tři manželství. Přesto drogy z dnešního Danova pohledu nebyly tím podstatným peklem, ve kterém se škvařil a dvakrát z něj hledal východisko v pokusu o ukončení života. Ve skutečnosti bojoval o nalezení smyslu života. Pomohl mu ho najít až pobyt v léčebně Červený dvůr, kde se poprvé v rámci léčby závislosti setkal s pojmy psychospirituální krize.

Jak sám říká v pořadu 13. komnata Dana Horyny, zde se pět let před padesátkou znovu narodil. Vyšlapal si cestu od pustého zmaru až k dnešnímu harmonickému životu, a to i přes všechna úskalí interferonové léčby, dluhů a ztráty vztahů. Porazil všechny své démony, prošel si vlastní transformací, stal se buddhistou, navázal a urovnal zničené vazby a nemá problém přiznat životní chyby, aby pomohl druhým. Vyznává se z nich ve své 13. komnatě – stejně jako v životě, kde se úspěšně věnuje existenciální terapii, pracuje jako terapeut drogově závislých a praktikuje buddhismus.

Pořad 13. komnata Dana Horyny můžete sledovat 13. 3. 2015 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Dana Horyny:

13. komnata Dana Horyny
13. komnata Dana Horyny
13. komnata Dana Horyny
13. komnata Dana Horyny
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !