Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Evy Romanové

20. 10. 2017 | Televizní tipy
Slavní sourozenci Romanovi se stali čtyřikrát mistry světa v krasobruslení. Rozdělila je až smrt Pavla při jeho tragické autonehodě. Pořad 13. komnata Evy Romanové připravili: P. Strouhalová, F. Havelka, P. Mazáč a J. Střecha.
 
Eva Romanová spolu se svým bratrem Pavlem představovala nejúspěšnější pár naší krasobruslařské historie, což dodnes nikdo nepřekonal. Ten bohužel tragicky zahynul v roce 1972 v pouhých devětadvaceti letech. Jejich sourozenecký vztah byl velmi silný. Vrcholový sport jim neumožňoval pěstovat kamarádské vztahy s vrstevníky, na to byli příliš vytíženi.

Pavel z pořadu 13. komnata Evy Romanové byl Evin hrdina. Byl to on, kdo jí všechno v krasobruslařském světě vysvětloval, kdo ji motivoval a ona jej vnímala jako svého ochránce. S ohledem na politické poměry vyjížděli totiž za železnou oponu sami, bez rodičů a trenérky. Přitom na jejich prvním mistrovství Evropy v Davosu bylo Evě pouhých dvanáct let.

O tři roky starší Pavel představoval přirozenou autoritu, o níž se mohla opřít po celou jejich kariéru. Bral sestru všude s sebou, a to i na motocyklové závody, kam vyrážel ve vzácných chvílích volna. Svět motocyklové a automobilové rychlosti ho fascinoval, byl motokrosovým závodníkem. V krasobruslení sourozenci Romanovi představovali jedinečnou třídu: v roce 1962 se v Praze stali poprvé mistry světa a tenhle titul dokázali vyhrát čtyřikrát za sebou.

13. komnata Evy RomanovéV pořadu 13. komnata Evy Romanové se dozvíte, že naposledy v roce 1965 v americkém Colorado Springs v konkurenci profesionálních krasobruslařů. Po získání čtvrtého světového titulu a po dvou zlatých z mistrovství Evropy svou závodní činnost ukončili, neboť tenkrát tance na ledě nebyly součástí olympijských her, a tak už neměli o co usilovat.

Evě bylo 19, Pavlovi 22 let. Dostali povolení podepsat smlouvu s lední revue Holiday On Ice a po kariéře amatérských krasobruslařů finančně zúročit své jedinečné schopnosti. V Holiday On Ice se seznámili se svými životními partnery. Eva se vdala za britského komika na bruslích, Jacka Grahama, Pavel se oženil se Švýcarkou Sonjou Grand. Jejich domovem se stalo Tennessee, kde Pavel pracoval jako správce horského střediska ve Smoky Mountains. Tady také 31. ledna 1972 zemřel.

Osudnou se mu stala jeho vášeň pro rychlost. Ve vysoké rychlosti dostal smyk, nezvládl vozidlo a prorazil si spánek, což se stalo příčinou smrti. Eva s manželem Jackem pak žili v Británii, USA i v Čechách. Před dvěma roky Evin milovaný manžel zemřel, Eva žije v Anglii. Letos navštívila Prahu, kde se setkala s Jitkou Babickou a Jaromírem Holanem, kdysi největšími soupeři na domácím ledě a přáteli. Zašla i na hřbitov k hrobu svých rodičů, kde na náhrobní desce je i jméno milovaného bratra, ač jeho skutečný hrob je v americkém Tennessee. I ve svých jedenasedmdesáti letech je Eva energická, příjemná a vyrovnaná žena, která žije velice zajímavý život.

Pořad 13. komnata Evy Romanové lze sledovat 20. 10. 2017 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Evy Romanové:

13. komnata Evy Romanové
13. komnata Evy Romanové
13. komnata Evy Romanové
13. komnata Evy Romanové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !