Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jaroslava Hutky

15. 11. 2017 | Televizní tipy
S legendou českého folku se zaměříme na téma emigrace (2006). Pořad 13. komnata Jaroslava Hutky připravili: Z. Tyc, T. Brdečková a P. Hoznauer.

Jaroslav Hutka je legenda českého folku. Jeho návrat z nuceného exilu v roce 1989 byl symbolem změn v tehdejším Československu – píseň Stůj, břízo zelená si s ním zazpívala celá Letenská pláň.
Dnes žije v Praze, píše a má koncerty po celé zemi.

Ani nemusí říkat, že je šťastný, je to na něm vidět. Nosí v sobě ale hodně traumatickou 13. komnatu – zážitek jedenáctiletého nuceného exilu. Hutka je jedním z mála navrátilců, který toto téma poctivě zkoumá. Do exilu se dostal proto, že i po sovětské okupaci zůstal vnitřně svobodný a podepsal Chartu 77.

13. komnata Jaroslava HutkyTeprve když byl "tam", zjistil, že udělal nenapravitelný omyl a nebylo cesty zpátky. Průvodkyně pořadu 13. komnata Jaroslava Hutky Tereza Brdečková mluví o exilu i se spisovatelem Ivanem Klímou, Václavem Havlem, písničkářem Vlastou Třešňákem, podnikatelem Stanislavem Kohoutkem i s Hutkovou druhou ženou Kateřinou, kterou potkal až v emigraci. Zdá se to dávno, ale pocit že udělal chybu, v Jaroslavu Hutkovi přetrvává. Žít v cizině dobrovolně je něco jiného, než když se člověk nemůže vrátit.

Pořad 13. komnata Jaroslava Hutky lze sledovat 15. 11. 2017 od 14 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jaroslava Hutky:

13. komnata Jaroslava Hutky
13. komnata Jaroslava Hutky
13. komnata Jaroslava Hutky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !