Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jaroslava Samsona Lenka

21. 09. 2018 | Televizní tipy
Známý folkový zpěvák a písničkář přišel na vrcholu slávy o sluch, který mu navrátila přírodní léčba. Pořad 13. komnata Jaroslava Samsona Lenka připravili: V. Žmolík, R. Šplíchalová a V. Šimůnek.

Jaroslav Lenk Samson, známý pod trampskou přezdívkou Samson, je folkový zpěvák a skladatel, držitel nejvyšších ocenění festivalu Porta, kytarista, textař a písničkář. Jeho hudebním světem je folk a trampská píseň, dlouhá léta byl nedílnou součástí kapel Máci, Hop Trop i Samson a jeho parta. Je autorem hudby a písniček k populárním večerníčkům Madla a Ťap, Vydrýsek, Méďové a dalších. Na konci osmdesátých let byl na vrcholu slávy, když ho potkalo to, čeho se muzikanti asi nejvíce bojí: začal ztrácet sluch. V té době vydával desky, stal se osobností Porty, s kapelou hráli až tři sta šedesát koncertů ročně, s kapelou Máci natočili zlatou LP desku. Jezdil zároveň s Máky, s Hop Tropem a ještě sám – jeho hosty býval Vlasta Redl nebo Slávek Janoušek.

13. komnata Jaroslava Samsona LenkaV pořadu 13. komnata Jaroslava Samsona Lenka se dozvíte, že hráli tzv. dvojáky – večery pro stovky diváků a předtím dopoledne pro vojáky. Při takovém nasazení na jednom z koncertů zjistil, že přestává slyšet. Prošel mnoha vyšetřeními na špičkové klinice, kde mu diagnostikovali bakteriální zánět labyrintu vnitřního ucha s nevratným poškozením sluchu. Doporučili mu změnu profese. Jaroslav Lenk byl na pokraji psychického zhroucení. Nedokázal si představit život bez hraní a zpívání. Kamarád ze Sušice ho seznámil se svým příbuzným, farářem Františkem Ferdou, proslulým léčitelem.

Ten svou speciální metodou odhalil příčinu Lenkova onemocnění a stanovil přírodní čisticí léčbu. Jaroslav Lenk se několik měsíců léčil bylinnými koupelemi, zábaly a čaji. Už po týdnu mu začalo praskat v uších a po dvou měsících se mu sluch vrátil. V nemocnici ho lékaři vyšetřili a nechtěli věřit tomu, že slyší. Takový případ do té doby neznali. Jaroslav Lenk dodnes pije čisticí čaje a dodržuje lehkou dietu. Nemoc ho naučila pokoře, v jejímž důsledku také začal psát trochu jiný žánr písniček.

13. komnata Jaroslava Samsona Lenka je k vidění 21. 9. 2018 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jaroslava Samsona Lenka:

13. komnata Jaroslava Samsona Lenka
13. komnata Jaroslava Samsona Lenka
13. komnata Jaroslava Samsona Lenka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !