Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jiřího Berouska

12. 09. 2014 | Televizní tipy
Krotitel medvědů ze slavné cirkusové rodiny se věnuje svému umění se zvířaty léta. Přesto jeho život málem skončil v medvědí tlamě – uvidíte v pořadu 13. komnata Jiřího Berouska.

Řekne-li se jméno Berousek, téměř každý dodá slovo medvědi. Jen málokdo nezná slavnou českou komedii Šest medvědů s Cibulkou, v jejíž titulní roli se blýsklo šest medvědů Berousků.

Jiří Berousek mladší, třiatřicetiletý nositel krotitelské tradice, je zástupce v pořadí sedmé cirkusové generace. Své medvědy doslova vypiplal od narození. Jako malé děti. Jsou to členové rodiny. První měsíce si s nimi jen hrál, po půl roce postupně začínali s tréninkem. Po dvou letech už medvíďata uměla chodit po zadních nejen po zemi, ale také po provaze, žonglovat, dokonce jezdit na motorce. To představuje vrcholné číslo Berousků, které se dědí z generace na generaci. Lidskou i medvědí.

13. komnata Jiřího BerouskaPřestože se Jiří Berousek věnuje svému umění s chlupatými svěřenci již léta, na čtvrtek 11. července 2013 jen tak nezapomene. Během večerního představení v Havlíčkově Brodě se musel porvat s rozvášněným medvědem, aby zachránil život své sestře Renatě, kterou medvěd držel v drápech a trhal jí nohu. Sám tím riskoval i svůj život. Sestru z medvědího sevření vysvobodil, ale sám se dostal šelmě do spárů. Medvěd se mu zakousnul do hlavy a Jiří jen čekal, kdy se ozve křupnutí lebky. Naštěstí zasáhl zkušený krotitel, otec Jiří Berousek senior, a obratným chvatem medvěda paralyzoval. Šťastnou náhodou všichni přežili. Berouskovi i medvědi.

V pořadu 13. komnata Jiřího Berouska se dozvíte, že Jiří Berousek junior i Renata skončili v havlíčkobrodské nemocnici; Jiří s prokousnutým uchem a poraněnou hlavou, Renata se zraněním nohy, kterou jí vyspravili chirurgové sto čtyřiceti stehy ve třech vrstvách.

Takový zážitek by mohl spustit mechanismus lidského strachu a pudu sebezáchovy, avšak Jiří Berousek na druhý den opět vystupoval v manéži. Samozřejmě s medvědy. Nemohl přece zklamat důvěru diváků. V pořadu 13. komnata Jiřího Berouska se dozvíte, že sestra se zotavila během léta a dnes oba sourozenci opět rozdávají radost divákům v nejrůznějších koutech naší republiky.

A medvěd “pachatel”? Jmenuje se Johny. Za svůj atak podle Jiřího Berouska nemohl. Své sehrála říje jedné samice, od níž Johny chtěl trochu “té medvědí lásky”. Dnes si užívá bezstarostný medvědí život v ZOO Tábor-Větrovy, kam ho po incidentu Berouskovi věnovali. Jiří za ním občas jezdí. Kdykoliv ho Johny spatří, hned radostně přiběhne, postaví se na zadní a začne panáčkovat. Přesně tak, jak ho to jeho pán naučil.

Pořad 13. komnata Jiřího Berouska můžete sledovat 12. 9. 2014 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jiřího Berouska:

13. komnata Jiřího Berouska
13. komnata Jiřího Berouska
13. komnata Jiřího Berouska
13. komnata Jiřího Berouska
13. komnata Jiřího Berouska
13. komnata Jiřího Berouska
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !