Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Jitky Sedláčkové

17. 11. 2017 | Televizní tipy
Známá herečka řešila malé sebevědomí a pocity úzkosti vlnami přejídání. Se svým problémem se snaží bojovat. Pořad 13. komnata Jitky Sedláčkové připravili: B. Kubíková, J. Nekvasil a Z. Zemanová.

Herečka Jitka Sedláčková – známá například z filmu režisérky Ireny Pavláskové Fotograf a z řady televizních seriálů – se narodila v roce 1961. Na okolí působí jako extrovertní suverénka. Ve skutečnosti je snadno zranitelná. Připadá si totiž pořád jako dítě. Jitčiny pocity úzkosti zřejmě pramení z rodinné historie. Dědeček spáchal sebevraždu, babička tragicky zahynula a zvlášť těžce Jitka nese, že její maminku tatínek opustil, když byla těhotná.

Jitka se od dětství děsila, že o maminku přijde a ona zůstane sama. Ani jako dospělá se od matky nedokázala úplně odpoutat: i když založila rodinu, neodstěhovala se dál než do sousedství. Po narození syna Filipa se její strach znásobil: přidala se obava o syna. V pořadu 13. komnata Jitky Sedláčkové se dozvíte, že když matka zemřela, Jitka se s její smrtí nedovedla vypořádat a sáhla po alkoholu.

13. komnata Jitky SedláčkovéTahle zničující kapitola sice netrvala dlouho, ale ilustruje, že herečka žije podle hesla „když už, tak už“. S velkým nasazením hrála hlavní role v divadle, ty se ale postupně změnily v druhořadé a situace vyvrcholila výpovědí pro nadbytečnost. Bylo jí padesát, neměla se ráda, vyčítala si, že berličkou se jí stalo jídlo a přibírá na váze. Podobně na dně se cítila, když ji opustil otec jejího syna. A znovu, když se s ní rozešel nový partner. Sebevědomí i váha jí klesaly a stoupaly jako na houpačce. Pomohl jí spolužák z gymnázia Jaroslav Dušek a práce: vyhrála výběrové řízení na mediální poradenství, zhubla, začala dostávat zajímavé role.

Ve vlastní produkci nastudovala náročné monodrama Lidský hlas. Zaujala v něm režiséra Jana Hřebejka, tak jí nabídl spolupráci na projektech pro divadlo a pro Českou televizi. Jitce se daří, je spokojená a o mužích přestala říkat „už nikdy“.

Pořad 13. komnata Jitky Sedláčkové lze sledovat 17. 11. 2017 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Jitky Sedláčkové:

13. komnata Jitky Sedláčkové
13. komnata Jitky Sedláčkové
13. komnata Jitky Sedláčkové
13. komnata Jitky Sedláčkové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !