Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Josefa Nedorosta

9. 02. 2018 | Televizní tipy
Herec a dabér, nejznámější z filmu Pěsti ve tmě, se musel potýkat s těžkými nemocemi a jejich následky. Pořad 13. komnata Josefa Nedorosta připravili: S. Chytrová, V. Holomek a V. Olmer.

Josef Nedorost se narodil v roce 1955 v Českých Budějovicích. Patřil mezi výrazné české herce s podmanivým hlasem, mužným vzezřením a pohlednou tváří. Vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění a své první angažmá získal ve Státním divadle v Brně, posléze nastoupil do trvalého angažmá v Divadle E. F. Buriana v Praze.

Už tehdy diváci slýchali jeho hlas z dabovaných filmů a díky znalosti cizích jazyků účinkoval i v zahraničních seriálech. Ve filmu se poprvé objevil jako německý boxer Kurt Schaller v dramatu režiséra Jaroslava Soukupa Pěsti ve tmě /1986/.

13. komnata Josefa NedorostaUž tehdy mu filmaři předvídali slibnou kariéru s velkou perspektivou, hovořilo se o jeho „zažranosti“ nejen do herectví, ale i do náročného boxerského tréninku, jeho profesní připravenosti, emocionální výbušnosti, mimořádné fyzické výdrži a vlastních nápadech.

Diváci si ho pamatují i z dalších filmů, jako byl Anděl svádí ďábla, Bony a klid 1 a 2, Kamarád do deště II, Pěsti ve tmě, Playgirls 2, Lazebník sibiřský, Modrý kámen, Duše jako kaviár, Strážce duší, Hříchy pro pátera Knoxe atd. Měl velký smysl pro humor, komediální talent, který občas ve filmech zajiskřil. Jenže osud si s Josefem pohrál a začaly ho stíhat těžké nemoci. Prodělal mozkovou encefalitidu, po jejíž atace ochrnul, dlouho rehabilitoval v Kladrubech a trpěl dočasnými psychickými následky.

V pořadu 13. komnata Josefa Nedorosta se dozvíte, že absolvoval operaci střev, když u něj lékaři zjistili rakovinné bujení, a následně operaci obou očí kvůli glaukomu. Tyto zásahy mu ztížily divadelní i filmovou aktivitu, vypadl z hereckého kolotoče, kam se těžko naskakuje zpátky, natož po tak vážných potížích, k nimž se přidal psychický blok. Odstěhoval se do rodných Českých Budějovic, kde žije v domku s matkou.

Frajer a lamač dívčích srdcí nyní žije poklidným životem mimo umělecké dění. Přesto však nezahálí. Věnuje se koníčku: archeologii, k níž ho přivedl kamarád, archeolog z povolání. Hledání a určování hrotů, drsadel, úlomků keramiky z dob dávných Keltů a jejich určování mu přineslo pocit uklidnění a smysluplnosti.

Pořad 13. komnata Josefa Nedorosta lze sledovat 9. 2. 2018 od 21,25 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Josefa Nedorosta:

13. komnata Josefa Nedorosta
13. komnata Josefa Nedorosta
13. komnata Josefa Nedorosta
13. komnata Josefa Nedorosta
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !