Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Ladislava Křížka

11. 12. 2015 | Televizní tipy
Bouřlivý život slavného zpěváka a jeho sebevražedné sklony zastavila až objevená víra a sebepřijetí. Pořad 13. komnata Ladislava Křížka připravili: L. Hostačná, J. Nekvasil, B. Bouček a S. Oktábcová.

Zpěvák Ladislav Křížek byl v 80. letech známý jako zpěvák metalové skupiny Vitacit s nezaměnitelným hlasem a rozsahem do neobvyklých výšek. Hudební znalci označovali v roce 1987 jeho přechod do skupiny Citron za "přestup roku". Citroni se už v polovině 80. let dostali do pozice jedné z nejoblíbenějších a zároveň nejuznávanějších metalových skupin. Křížkův přestup zájem publika o skupinu ještě zvýšil, v následujícím roce skupina zvítězila v anketě Zlatý slavík. Vítězství Citronu ve Zlatém slavíku bylo odpovídající reakcí na světovou vlnu heavymetalu, Křížek s kapelou se stále častěji objevovali v televizi, vítězili v hitparádách a zažili velmi úspěšné období.

13. komnata Ladislava KřížkaV pořadu 13. komnata Ladislava Křížka se dozvíte, že v tomto období také vznikl hit "Kam jen jdou lásky mé", který Ladislav napsal a nazpíval se zpěvačkou Tanjou jako duet. V roce 1994 ho čekal další velký úspěch v podobě diamantové desky, koncem roku nazpíval duet s královnou české opery Evou Urbanovou – známého "Fantoma opery" v rockové úpravě, v dalším roce se už po páté v řadě umístil v první trojce ankety TýTý v kategorii Nejoblíbenější zpěvák.

Sláva rockera pohltila natolik, že se odvrátil od své rodiny, o kterou se téměř nestaral, a začal si užívat peněz, svobody a alkoholu. Po nějaké době tento nezřízený způsob života vyústil v osobní krizi a Ladislav se rozhodl skoncovat s životem. Měl všechno, slávu, peníze, rodinu, ani jeho kolegové z kapely netušili, co prožíval. V záměru spáchat sebevraždu ho zastavila víra. Uvědomil si, že existuje cosi, co jeho život přesahuje, i to, jaká traumata si nese ze svého dětství. Měl totiž velmi přísného otce, který si sám vzal život.

V boji se sebezničujícími myšlenkami zpěvákovi pomohli lidé jako Max Kašparů, psycholog, kněz a rodinný přítel, a kolegové ze skupiny Citron.

Pořad 13. komnata Ladislava Křížka můžete sledovat 11. 12. 2015 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Ladislava Křížka:

13. komnata Ladislava Křížka
13. komnata Ladislava Křížka
13. komnata Ladislava Křížka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !