Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Patrika Hezuckého

16. 05. 2014 | Televizní tipy
Oblíbený rozhlasový moderátor pátrá v pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého
po svém neznámém otci cizinci. Rozluští někdy celý příběh svého původu?


Ranní show nerozlučných parťáků, rozhlasových moderátorů Leoše Mareše a Patrika Hezuckého patří k těm nejposlouchanějším v rozhlasovém éteru. Jejich vzájemná symbióza je opravdu velmi vzácná.

V pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého se dozvíte, že Patrik vystudoval gymnázium a odjel studovat jazyk do Francie. Když se vrátil z lycea, tlumočil u výroby zahraničních filmů, kterých se v 90. letech v Čechách hodně natáčelo. Pak kývl na nabídku a začal číst zprávy v rádiu. Začátky v rozhlase však nebyly úplně jednoduché, třásl se mu hlas i ruce před každým vstupem.

Jednou vypadla v nočním vysílání moderátorská dvojice a někoho napadlo mimořádně spojit Leoše Mareše, do té doby nevýznamného moderátora, se zprávařem Patrikem. 13. komnata Patrika HezuckéhoVysílání se posluchačům líbilo. Když posléze Leoš hledal rozhlasového partnera, bylo jasné, že právě s Patrikem pojedou na stejné vlně. Patrik o Leošovi tvrdí, že je výborný marketingový stratég, neboť ho naučil, aby si věřil. V pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého se dozvíte, že mají mezi sebou sice někdy rozmíšky, ale vzájemně se potřebují. Jinak by jejich ranní show netrvala již více než 15 let.

Patrik Hezucký dodnes – ve svých pětačtyřiceti - nezná své kořeny. A kdo ví, zda je někdy odhalí. Narodil se svobodné matce, která ve svých dvaceti odjela za svou o dvacet let starší sestrou do Francie. Ta zde pracovala na českém velvyslanectví. Mladší sestře pomohla zajistit studium na lyceu, ale ta se po několika měsících vracela domů těhotná, bez otce dítěte. V pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého se dozvíte, že milostný románek ovlivnil nejen Patrikovu matku, ale i její starší sestru. V té pokřivené době bylo totiž českým občanům zakázáno se stýkat s cizinci mimo školu a oficiální příležitosti. Proto se obě sestry, pocházející z Moravy, musely vrátit zpět, ale raději zůstaly v Praze. Tady se narodil Patrik, o kterého se starala nejen maminka, ale i teta, která s nimi žila ve společné domácnosti. Patrik měl báječné dětství, protože ho obě hýčkaly. Nakonec však zůstal u tety sám, maminka si našla jiného partnera, později manžela, a narodila se jim Patrikova sestra. Ale teta se rozhodla, že milovaného Patrika nebude vychovávat cizí pán. Nikdy se nevdala a žila jen pro svého synovce.

V pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého se dozvíte, že Patrik Hezucký se ve svých šestnácti snažil vypátrat svého otce. V rodném listě má jméno francouzského novináře, ale když se s ním chtěl seznámit, matka mu podala jiné vysvětlení. Jako studentka se zamilovala do sedmadvacetiletého profesora na lyceu, kde studovala. Jednoho dne se za ním vypravila a v průchodu k jeho bytu narazila v domě na parte, které oznamovalo jeho smrt. V panice se sebrala a utekla. Nemohla zjišťovat žádné detaily a také se bála, protože čeští občané se nesměli stýkat s cizinci, zvláště v soukromí. V té době ještě netušila, že francouzský románek nezůstal bez následků.

Patrik Hezucký se snaží proniknout do 13. komnaty své rodiny a zjistit, kdo byl jeho otec. Situace je komplikovaná tím, že maminka prodělala mozkovou mrtvici a komunikace je obtížnější i s tetou kvůli jejímu vysokému věku. Dočká se Patrik odpovědí na své otázky?  

V pořadu 13. komnata Patrika Hezuckého se dozvíte, že sám stále nezaložil rodinu, prý zatím nenastal ten pravý čas. Ale těší se, že jednou bude tím nejoddanějším otcem. Právě proto, že sám otce nepoznal, se otcovství i trochu bojí. Přiznává, že absence kořenů, neznalost poloviny svého rodu ho dřív netrápilo, až nyní touží poznat víc o svých kořenech. A proto nepřestává pátrat...

Pořad 13. komnata Patrika Hezuckého můžete sledovat 16.5. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Krejčík J.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Patrika Hezuckého:

13. komnata Patrika Hezuckého
13. komnata Patrika Hezuckého
13. komnata Patrika Hezuckého
13. komnata Patrika Hezuckého
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !