Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Pavla Bělobrádka

20. 06. 2014 | Televizní tipy
Současnému místopředsedovi vlády lékaři v jeho čtyřiadvaceti letech diagnostikovali nevyléčitelnou chorobu, se kterou musí žít po zbytek života. Pořad 13. komnata Pavla Bělobrádka připravili: B. Kubíková, B. Bouček a V. Stehlíková.

Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády, je úspěšný muž. Má dobré vzdělání, kariéru, rodinu. Ale také se musel vyrovnat s tím, že trpí nevyléčitelnou nemocí. V posledním ročníku Fakulty veterinární hygieny a ekologie Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně se dozvěděl, že za jeho zdravotní problémy může roztroušená skleróza. Musel se rozloučit se snem, že si někdy otevře soukromou veterinární praxi. „V zaměstnání jsem zažil šikanu,“ tvrdí v pořadu 13. komnata Pavla Bělobrádka. Po druhé atace choroby, která se dostavila vinou stresu, ze zaměstnání odešel a stal se profesionálním politikem.

13. komnata Pavla BělobrádkaS vážnou nemocí, která postihuje centrální nervový systém, si zatím lékaři nevědí rady a dokážou ji jen brzdit, ne však léčit. Pavla Bělobrádka zatím připravila o možnost hrát fotbal, špatně se mu hraje na kytaru, padají mu věci z rukou, bojuje s knoflíčky na košilích. Otázky typu „Co bude za dvacet let?“ nemá Pavel Bělobrádek rád a váží si toho, že je dosud soběstačný a může žít jen s menšími omezeními.

Říká, že jsme se nikdy neměli tak dobře jako teď, ale bereme to jako samozřejmost. „Dnes si lidé neuvědomují, že základní hodnoty života nejsou peníze, ani zdraví, ale mezilidské vztahy. Když jsem byl kluk, nejezdili jsme v létě k moři a v zimě na lyže do Rakouska, dělali jsme na baráku. V pubertě jsem přebaloval nemohoucí babičku, dědu jsem holil do rakve. I naše utrpení může být někomu prospěšné,“ říká v pořadu 13. komnata Pavla Bělobrádka.

Pavel Bělobrádek sebelítosti nepropadá, černé scénáře si nemaluje, nedělá z nemoci drama, bere ji tak, že k životu patří. Je ženatý a není bezdětný. Tvrdí, že všechno se má dělat naplno. Nenamlouvá si, kde mohl být, kdyby... Plány si nedělá, protože neví, co bude. Je v tom možná svobodnější než ostatní. Ale co je teď, si chce užít naplno.

Pořad 13. komnata Pavla Bělobrádka můžete sledovat 20.6. 2014 od 21,40 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Pavla Bělobrádka:

13. komnata Pavla Bělobrádka
13. komnata Pavla Bělobrádka
13. komnata Pavla Bělobrádka
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles