Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Petra Baťka

15. 02. 2019 | Televizní tipy
Osudové nehody přiměly úspěšného herce zpomalit pracovní tempo. Pořad 13. komnata Petra Baťka připravili: J. Hrušková, P. Mazáč a P. Ulrich (Premiéra)

Šestačtyřicetiletý Petr Batěk se od svých patnácti let věnuje hudbě a s bratrem Pavlem patří mezi úspěšné a vyhledávané divadelní, filmové i televizní herce. V současné době Petr z pořadu 13. komnata Petra Baťka hraje v Národním divadle, ale jeho cesta k úspěchu i ke smíření se sebou sama byla trnitá. Od dětství trpěl stresem, strachem a méněcenností, neboť byl obětí šikany svého otce, který holdoval alkoholu a svého syna Petra vychovával despoticky, násilně a autoritativně. Zakázal synovi i umělecké vzdělání, a tak se Petr vyučil strojníkem.

13. komnata Petra Baťka odhalí, že po rozvodu rodičů žili sourozenci s matkou bez jakékoli otcovy podpory. Šrámy z otcovy necitlivé výchovy se na Petrovi podepsaly vnitřním neklidem a labilitou. Světácký způsob života zavedl Petra k muzice i divadlu a později také k alkoholu, jímž řešil své problémy. S bratrem založil v Plzni ochotnický soubor a později začal hrát v řadě západočeských 13. komnata Petra Baťkadivadel. Brzy přišly nabídky i na velké role v televizních seriálech a hostování v prestižních pražských divadlech. Petr si však potřeboval neustále dokazovat, že není lempl a spratek, za kterého jej otec považoval. Ani v soukromí neměl potřebné zázemí, neboť obě v té době uzavřená manželství skončila.

13. komnata Petra Baťka odhalí, že z věčně nespokojeného herce a hudebníka se stal uštvaný workoholik, jehož nezastavila ani vážná autonehoda. Jel tenkrát na veřejnou generálku do Vinohradského divadla a na křižovatce u Plzně narazil do jiného vozu. Jeho automobil se převrátil na střechu, ale Petra zajímalo jediné: aby stihl divadlo. Tenkrát mu pomohla matka, která ho na jeho naléhání odvezla do Prahy, aby představení odehrál. Ale při nehodě si hnul s páteří, která ho dodnes občas bolí. Své pracovní tempo však nezastavil. Zásadní zlom v jeho životě přišel až ve chvíli, když auto porazilo jeho matku. Uvědomil si, že žila také celý život ve spěchu. Matka nehodu přežila, ale s následky, které se fatálně podepsaly na jejím zdraví. Žije v pečovatelském domě, stalo se z ní „malé dítě“, syna málokdy pozná. To Petra přimělo zastavit se a zmírnit pracovní tempo. Naučil se nebrat každou profesní nabídku. Odstěhoval se z Prahy na vesnici, kde zrenovoval matčinu chatu a občas sem matku vozí. Až tady žije v souladu sám se sebou a s přírodou a také se víc věnuje svým dětem z prvního manželství, se kterými udržuje vřelý vztah.

13. komnata Petra Baťka je k vidění 15. 2. 2019 od 20,55 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Petra Baťka:

13. komnata Petra Baťka
13. komnata Petra Baťka
13. komnata Petra Baťka
13. komnata Petra Baťka
13. komnata Petra Baťka
13. komnata Petra Baťka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !