Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Petra Jablonského

13. 02. 2015 | Televizní tipy
Známý bavič a imitátor od mládí bojuje s depresemi. Co mu pomáhá je překonat? Pořad 13. komnata Petra Jablonského připravili: Z. Burešová, A. Vebrová, J. Nekvasil a Z. Zemanová.

Jsou komici, kteří nebývají ve svém osobním životě veselí, žoviální a zábavní, jak si mnozí myslí. Často se za jejich touhou bavit druhé skrývá potřeba vycházející z obrany proti jejich smutku a pocitu frustrace. A ve chvílích, kdy plní roli baviče, zapomínají na svá vlastní skutečná trápení.

Petr Jablonský míval sklony k depresi už jako dítě, vše si ve své přecitlivělosti bral víc než ostatní. Jeho rodiče se brzy rozvedli, vychovávala ho matka a otčím, který ho podle Petrových slov „řezal jako žito“. Rodiče mu říkávali: „Jsi k ničemu, ty tvoje blbiny tě neuživí, na co sáhneš, to zvoráš.“

13. komnata Petra JablonskéhoPetr si chtěl splnit tři sny: být hercem, dokázat všem své schopnosti a najít lásku. Ve škole strhával pozornost šaškováním, psal básničky, platonicky se zamilovával. Básničky mu máma roztrhala, holky se mu smály, ale odcházely s jinými kluky a na konzervatoř ho nevzali - skončil v obchodní škole a měl se stát prodavačem. V pořadu 13. komnata Petra Jablonského se dozvíte, že v obchodní škole byl nešťastný, na praxi v prodejně s lustry cítil beznaděj z toho, že sem nepatří. Stále častěji se proto propadal do smutku a netušil, že šlo o začátek depresí.  

Jeho stav se rapidně zhoršil o Vánocích, když mu bylo šestnáct let. Nic mu tehdy nevycházelo, ztratil smysl života a rozhodl se spáchat sebevraždu. Svátky tehdy strávil s matkou a otčímem a na Silvestra jako vždy odešel k nové rodině svého otce. Koupil si alkohol na kuráž a byl připravený o půlnoci vyskočit z okna.

Matka si však všimla, že s ním něco není v pořádku, a tak své obavy o Petrovo zdraví zavolala otci. V pořadu 13. komnata Petra Jablonského se dozvíte, že ten si s Petrem pohovořil a nabídl mu, aby bydlel u něj. Pro Petra to znamenalo osvobození. Navíc ho otec ani na chvíli nenechal samotného, čímž mu zřejmě zachránil život. Od té chvíle Petr pročítal inzeráty, divadla, kabarety, jen aby se přiblížil svému snu. V sedmnácti se dostal do Kabaretu Srdce a kámen, kde měli zájem o jeho napodobování hlasů. Tam ho objevila manažerka Halina a pomalu se mu začal alespoň zčásti naplňovat sen o tom, že něco dokáže.

Depresí se sice nezbavil. Léky mu na delší dobu nepomohly, i když by odbornou pomoc v případě zhoršení depresí znovu vyhledal. Prozatím ho z trudných stavů vždy probere termín další práce a nabije ho obecenstvo.

V současnosti mu dělá radost přítelkyně, role ve filmu i nabídka na spolupráci na týdeníku, dosáhl určitého uznání, vystupuje na jevišti. Věří, že se naučil se svou nemocí žít.

Pořad 13. komnata Petra Jablonského můžete sledovat 13. 2. 2015 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Petra Jablonského:

13. komnata Petra Jablonského
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !