Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Petra Svobody

17. 10. 2014 | Televizní tipy
Nadějný běžec, kterému hrozila amputace nohy a konec kariéry, se téměř po čtyřech letech dokázal vrátit do velké atletiky. Pořad 13. komnata Petra Svobody připravili: M. Moravec, V. Hamerník a J. Střecha.

V roce 2011 vyhrál český překážkář Petr Svoboda halové mistrovství Evropy v Paříži a zdálo se, že má před sebou velkou sportovní kariéru. Nakonec zůstalo jen při očekávání: po triumfu v Paříži následovalo soustředění na Kanárských ostrovech, které musel přerušit pro bolest paty a achillovky.

13. komnata Petra Svobody - Místo na světových stadionech znenadání trávil čas v 13. komnata Petra Svobodydomácích i zahraničních nemocnicích a na operačních sálech. Jeho martyrium trvalo přes tři roky. Přišel o dvě mistrovství světa, o Olympiádu v Londýně, rozpadlo se mu manželství. Jedenačtyřicet měsíců bojoval s bolestí a beznadějí.

V jednu chvíli ho jen hodiny dělily od amputace nohy a hrozila mu dokonce smrt. Přesto se dokázal vrátit do velké atletiky. Po dvanácti stech padesáti osmi hořkých dnech znovu zaklekl do startovních bloků při velkém mezinárodním závodě a hned se vrátil mezi překážkářskou elitu. Ve finále Mistrovství Evropy 2014 v Curychu se Petr Svoboda probil do finále a radoval se z pátého místa. Šéftrenér atletické reprezentace Tomáš Dvořák byl příjemně překvapený a s radostí ho v cíli objal a ocenil, byť Petr Svoboda přiznal, že „nemá natrénováno na velké časy“.

V pořadu 13. komnata Petra Svobody se dozvíte, že trénoval totiž naplno jen dva měsíce, ale splnil si velký sen - je pátý v Evropě. Už se těší na halový evropský šampionát, který se bude konat v Praze -  o to víc je motivovaný, aby to na domácí půdě dotáhl ještě dál.

Pořad 13. komnata Petra Svobody můžete sledovat 17. 10. 2014 od 21,05 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Petra Svobody:

13. komnata Petra Svobody
13. komnata Petra Svobody
13. komnata Petra Svobody
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !