Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

13. komnata Tomáše Vernera

13. 06. 2014 | Televizní tipy
Desetinásobný mistr republiky v krasobruslení vyhrál ve dvaadvaceti letech evropský šampionát. Poté se musel vyrovnat s tím, že ho opustilo štěstí a zradila psychika. Pořad 13. komnata Tomáše Vernera připravili: M. Kosová, V. Hamerník a J. Střecha.

Tomáš Verner desetkrát získal zlato na mistrovství České republiky v krasobruslení.
V roce 2007 byl stříbrný na Mistrovství Evropy ve Varšavě a o rok později, v Záhřebu, se stal ve dvaadvaceti letech mistrem Evropy.  

Všem bylo jasné, že vychází nová krasobruslařská hvězda. Svůj velký úspěch však Tomáš už nikdy plně nezopakoval. Měl talent a brilantní techniku. Ve vrcholovém sportu ale 13. komnata Tomáše Vernerarozhoduje také štěstí a psychika. Právě v jejich selhání tkví 13. komnata sympatického sportovce, který si získal přízeň publika na mnoha místech světa.

V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že s krasobruslením začal Tomáš jako pětiletý, na popud rodičů. V Českých Budějovicích, kde s rodiči bydleli, trénoval krasobruslení i jeho starší bratr. Poprvé Tomáš Verner vyhrál medaili na mistrovství republiky ve svých patnácti, kdy skončil jako druhý. O rok později již získal první ze svých deseti titulů mistra České republiky.

V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že kvůli krasobruslení žil Tomáš od roku 2006 v německém Oberstdorfu, kam odešel za proslulým trenérem Michaelem Huthem, i když se dál na jeho přípravě podílela jeho trenérka Vlasta Kopřivová, která se o něj starala jako o syna.

V roce 2007 se Tomáš umístil na druhém místě na mistrovství Evropy a čtvrtý na mistrovství světa. O rok později na Mistrovství Evropy v Záhřebu, kde získal své první a bohužel i poslední evropské zlato, předvedl Tomáš při volné jízdě jeden čtverný a sedm čistých trojitých skoků. Byl chválen za skvělou techniku a schopnost jedinečných výkonů. Zdálo se, že ho nemůže nic zastavit.

V době závodů a ve vrcholné sezóně Tomáš trénoval třicet hodin týdně, v přípravné fázi sezony dvaačtyřicet hodin týdně, další čas vyplnilo cestování. V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že o výsledku však nakonec rozhoduje pouhých sedm minut na ledě. Bez možnosti jakékoliv opravy.

Na Mistrovství světa v Göteborgu v roce 2008 novopečený mistr Evropy propadl, skončil patnáctý a pak tři roky čekal, než se mu znovu podařilo na evropském šampionátu získat medaili. Avšak i v dobách, kdy nevítězil, patřil k nejpopulárnějším krasobruslařům na mezinárodní scéně. Medaili na mistrovství Evropy se mu podařilo získat už jen jednou, když skončil jako třetí na ME v Bernu v roce 2011. Byla to jeho poslední mezinárodní medaile.

Jeho posledním velkým závodem měla být olympiáda v Soči, kde skončil jedenáctý. V pořadu 13. komnata Tomáše Vernera se dozvíte, že se rozhodl startovat ještě na Mistrovství světa v japonské Saitamě, ale k průlomu nedošlo, umístil se na desátém místě a se sportovní kariérou definitivně skončil.

Tomáš absolvoval mentální trénink s Danem Landou a sám také postupně dospěl k tomu, že cílem je cesta, že na medailích nezáleží, trénink není jen povinnost, dřina, která se má zúročit v závodě, ale součást jeho samotného, jeho života. Toho, že se stal vrcholovým sportovcem, nelituje, i když nedosáhl takových výsledků, jaké rozjezd jeho sportovní kariéry sliboval.

Pořad 13. komnata Tomáše Vernera můžete sledovat 13.6. 2014 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Tomáše Vernera:

13. komnata Tomáše Vernera
13. komnata Tomáše Vernera
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles