Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 13.12. 2017
Dnes má svátek Lucie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

22 rad, jak jíst skutečně zdravě

7. 08. 2014 | Diety
Strava nás ovlivňuje víc, než si myslíme. Je například vědecky podloženo, že ovlivňuje tzv. biologický věk – že díky ní naše tělo rychleji stárne či naopak zůstává mladé. A jak tedy jíst správně? Poradíme vám, jak na to:


1. Zákaz sladkostem: Omezte a postupně vynechejte zcela sladkosti a sladké nápoje.

2. Voda bez bublinek: Pijte nejvíce neperlivou filtrovanou.

3. Na bílé pečivo zapomeňte: Nahraďte je celozrnným žitným, nejlépe kváskovým.

4. Místo krávy kozu: Omezte kravské mléčné výrobky a nahraďte je kozími.

5. Omezte maso: 4 porce za týden stačí. Vyvarujte se kuřecího masa ze supermarketů, kupujte raději ty domácí a nejlépe na doporučení.

6. Objevte bílkoviny: Najdete je i jinde než v mase, například v rybách, vejcích, luštěninách, fermentované sóje, výrobků z vaječných bílků,.…

22 rad, jak jíst skutečně zdravě7. Odšťavňujte: Zeleninové a ovocné šťávy jsou plné vitamínů, minerálů, fytoživin, ale také enzymů a antioxidantů, které omlazují tělo. Dejte si každý den 0,3 - 0,5 dcl čerstvých šťáv z 5 druhů ovoce a 5 druhů zeleniny a brzy pocítíte pozitivní účinky.

8. Kvašená je dobrá: Zařaďte do svého jídelníčku kvašenou zeleninu (zejména kysané zelí), která působí na tělo doslova blahodárné.

9. Vyzkoušejte sójové výrobky: Zejména Tempeh - fermentovaný sójový sýr. Je skvělým zdrojem bílkovin, tedy jím můžete bez problémů i několikrát týdně nahradit maso.

10. Zelený ječmen odkyseluje: Zelený ječmen pomáhá s celkovou acidobazicitou neboli kyselostí těla a působí na tělo silně zásadotvorně.

11. Alfa je omega-3: Omega-3 mastné kyseliny, nejčastěji formou ryb a zdravých olejů (makadamový, lněný, konopný, mandlový…), třeba na zálivky do salátů. V teplé kuchyni používejte olivový a rýžový.

12. Jezte semínka: Lněná, slunečnicová nebo dýňová semínka pozitivně ovlivňují produkci pohlavních hormonů a pomáhají „čistit střeva“.

13. Doplňte zinek: Dobrým zdrojem tohoto minerálu potřebného k produkci testosteronu jsou mořské plody, vejce, pšeničné klíčky…

14. Ořechy vám dají energii: Zpestřete si jídlo nesolenými ořechy para, kešu, vlašskými nebo mandlemi. Díky velkému množství energie jsou skvělými pomocníky nejen pro zdravý cévní systém.

15. Ke každému jídlu zeleninu: Snížíte glykemický index stravy a ušetříte práci slinivce břišní.

16. Špenát pro lásku: Obsahuje mnoho vitamínu E, který je hlavní činitel při produkci pohlavních hormonů v těle a říká se o něm, že je přírodní afrodiziakum.

17. Nebojte se plodů moře: Zdravé jsou zejména ústřice. Konzumujte pravidelně čerstvé ryby, které váš mozek naladí na správné vibrace.

18. Konzumujte čerstvé ovoce denně: Obsahuje mnoho vitamínu C (zejména kiwi, citrusy, černý rybíz a jahody) a vy byste ho denně měli přijmout alespoň 500-1000mg vit C.

19. Zázračná grepová jadérka: Každé ráno si dejte sklenici vody s extraktem z grepových jadérek.

20. Talíř na tři díly: Při skladbě svého talíře myslete na to, že by v něm měla být vždy z  1/2 zastoupena zelenina, z 1/4 bílkoviny a z 1/4 sacharidy.

21. Kousejte důkladně a jezte pomalu. Ing. Martin Škába

22. Tři hodiny pauza: Nechte své tělo vytrávit, jezte maximálně každé 3 hodiny, ne dříve.


Autor: Ing. Martin Škába
Výživový specialista
www.skaba.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
- olivový olej NENÍ vhodný do teplé kuchyně. Již při nízkých teplotách se přepaluje, na rozdíl od sádla a řepkového - takže pouze de studené kuchyně, nebo alespoň ne panenský
- podle jiných zdrojů pro nás sója vhodná není. Luštěniny samozřejmě ano, ale z naší oblasti - hrách, fazole, čočka, atd.
- nebudu doplňovat jednostranně zinek, snažím se mít minerály vyvážené - ze všeho trochu
- kvašená zelenina je vynikající, ale hlavně v zimě, když není čerstvá - tak, jak to dělaly babičky
- nemám problém s trávením kravského mléka, proč mám vyhazovat peníze za kozí?
- a proč nemám jíst sladké? je jasné, že ne na kila, ale bublanina s čerstvým ovocem - mňam
Pravdu měla babička - všeho s mírou a rozmyslem
Obrázek uživatelky
profil
držím se 20-ti rad,kozí a sojové výrobky mě nelákají,jinak jím tak jak píšeteSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles