Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve

14. 06. 2015 | Ze společnosti
V Hradci Králové se uskutečnil 3. ročník charitativního běhu, jehož cílem je upozornit na problematiku poruch srážlivosti krve.

Výtěžek ze startovného ve výši 14 300 Kč je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA, který jako jediná nezisková organizace v České republice pátým rokem pomáhá pacientům, kteří trpí poruchou srážlivosti krve, tak zvanou tromboembolickou nemocí.

Charitativní běh se konal v pátek 22. května 2015 od 18 hodin u TJ Sokol Hradec Králové v rámci XXII. ČESKO-SLOVENSKÉ konference o trombóze a hemostáze. Trať symbolického závodu vedla podél obou břehů řeky Labe v centru města.

Nadační fond AQUAPURA při této příležitosti předal dar Fakultní nemocnici Hradec Králové, a sice ložní povlečení na 20 nemocničních lůžek v hodnotě přes 10 000 Kč. Dar bude použit na lůžkovém oddělení IV. Interní hematologické kliniky, kde jsou léčeni pacienti s poruchami srážlivosti krve.

nadační fond AquaPura„Děkujeme všem sportovním nadšencům, kteří přišli a běhu se zúčastnili a naše poděkování patří také pořadatelům XXII. konference o trombóze a hemostáze, v jejímž programu byl běh zařazen. Těší nás, že jsme mohli zároveň předat další dar královéhradecké fakultní nemocnici, který přispěje ke zvýšení kvality péče o pacienty s poruchou srážlivosti krve, jenž se léčí na hematologii a jsou často i dlouhodobě upoutáni na lůžko,“ řekl Pavel Staněk, předseda správní rady a zakladatel nadačního fondu AQUAPURA.

Při slavnostním vyhlášení výsledků běhu byl nadačnímu fondu také předán sponzorský dar 10 000 Kč od společnosti Porsche Hradec Králové.

Nadační fond AQUAPURA dlouhodobě podporuje Fakultní nemocnici Hradec Králové, pro kterou v letech 2011–2015 zajistil lékařské přístroje, reagencie, laboratorní či jiné vybavení v celkové hodnotě 561 242 Kč. Dar slouží ke zkvalitnění péče o pacienty s poruchami srážlivosti krve IV. Interní hematologické kliniky, hematologické laboratoře, oddělení Urgentní medicíny (Emergency), pacientky Porodnické a gynekologické kliniky.

nadační fond AQUAPURADalších 14 lékařských přístrojů, které se používají k měření hodnot INR srážlivosti krve u pacientů s tromboembolií na antikoagulační terapii, a zdravotnický materiál v hodnotě téměř 300 000 Kč daroval nadační fond AQUAPURA oblastním nemocnicím v Pardubickém a Královéhradeckém kraji a v této aktivitě pokračuje na dalších místech České republiky. Nadační fond AQUAPURA pomáhá také mimo oblast zdravotnictví, kde více než 100 000 Kč daroval především na pomoc ohroženým dětem. Pravidelně pořádá osvětově vzdělávací přednášky na téma tromboembolie a Leidenská mutace krve, kde širokou veřejnost seznamuje s prevencí, riziky a léčbou onemocnění.

Podpořte nadační fond AQUAPURA a pacienty s poruchou srážlivosti krve zasláním daru na účet: 246101055/0300  Děkujeme Vám.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve:

3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
3. Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles