Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 cviky pro ploché břicho!

6. 03. 2019 | Fitness
Dnes si ukážeme pár účinných cviků pro ploché bříško. Cviky, které si dnes ukážeme, zvládne úplně každý. Můžete si je zacvičit doma u sledování televize, i jako závěr Vašeho tréninku ve fitness. Jedná se o cviky zaměřené na hluboké břišní svalstvo, svalový korzet a na ty pověstné „buchty“, co všichni tak chceme. Ale nezapomeňte, bez správného jídelníčku to nikdy nepůjde.

Soustřeďte se především na správnost provedení, žádné pohyby neprovádějte švihem a u všech cviků se snažte soustředit na dýchání do břicha. Pokud nevíte jak na to, zde jsme se to učili. Pokud by Vás u jakéhokoliv cviku začala bolet bedra, na chvíli si povolte, uvolněte je a pak začněte znovu. Vše musí táhnout jen bříško!

cviky na břichoBoční plank

Lehneme si na bok a opřeme se o loket. Rameno a loket jsou v jedné linii. Hlavu vytahujeme z ramen a držíme zpevněná záda. Natáhneme nohy do roviny a vzepřeme se nahoru. S výdechem zvedáme bok nahoru a s nádechem jdeme dolů. Představte si, že máte přímo na boku provázek, za který Vás někdo tahá nahoru. Opakujte 20x na každou stranu ve 3 sériích. Pokud je toto provedení pro Vás ještě těžké, pokrčte si spodní nohu pod sebe a opírejte se o její koleno.

Nůžky

Lehneme si na záda a podložíme si bedra rukama. Opět hlavu vytahujeme z ramen a držíme ji rovně. Nelámeme si krk dopředu. Nohy natáhneme do vzduchu a začneme jimi plynule kmitat do stran, jako když stříhají nůžky. Celý pohyb vychází z kyčlí, NE z kolen. Snažíme se mít nohy co nejníže, ale nesmíme cítit bedra. Opět dýcháme pravidelně do břicha. Opakujte 12x ve 3 sériích.

Rotace v sedě

Sedneme si na zem a srovnáme se do Véčka. Ruce si složíme před tělo, ramena taháme dolů, hlava vzpřímená. Zvedneme mírně pokrčené nohy a nakloníme trup dozadu (držíme rovná záda), podsadíme pánev. S nádechem jdeme do strany a s výdechem se narovnáváme. Nohy by měly stát na místě, rotuje pouze trup. Pokud by nás začala bolet bedra, opřeme nohy o zem a pokračujeme v pohybu. Opakujte 10x na každou stranu ve 4 sériích.


Autor: Monika Šveňhová
osobní trenér



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 cviky pro ploché břicho!:

3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !