Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 cviky pro ploché břicho!

6. 03. 2019 | Fitness
Dnes si ukážeme pár účinných cviků pro ploché bříško. Cviky, které si dnes ukážeme, zvládne úplně každý. Můžete si je zacvičit doma u sledování televize, i jako závěr Vašeho tréninku ve fitness. Jedná se o cviky zaměřené na hluboké břišní svalstvo, svalový korzet a na ty pověstné „buchty“, co všichni tak chceme. Ale nezapomeňte, bez správného jídelníčku to nikdy nepůjde.

Soustřeďte se především na správnost provedení, žádné pohyby neprovádějte švihem a u všech cviků se snažte soustředit na dýchání do břicha. Pokud nevíte jak na to, zde jsme se to učili. Pokud by Vás u jakéhokoliv cviku začala bolet bedra, na chvíli si povolte, uvolněte je a pak začněte znovu. Vše musí táhnout jen bříško!

cviky na břichoBoční plank

Lehneme si na bok a opřeme se o loket. Rameno a loket jsou v jedné linii. Hlavu vytahujeme z ramen a držíme zpevněná záda. Natáhneme nohy do roviny a vzepřeme se nahoru. S výdechem zvedáme bok nahoru a s nádechem jdeme dolů. Představte si, že máte přímo na boku provázek, za který Vás někdo tahá nahoru. Opakujte 20x na každou stranu ve 3 sériích. Pokud je toto provedení pro Vás ještě těžké, pokrčte si spodní nohu pod sebe a opírejte se o její koleno.

Nůžky

Lehneme si na záda a podložíme si bedra rukama. Opět hlavu vytahujeme z ramen a držíme ji rovně. Nelámeme si krk dopředu. Nohy natáhneme do vzduchu a začneme jimi plynule kmitat do stran, jako když stříhají nůžky. Celý pohyb vychází z kyčlí, NE z kolen. Snažíme se mít nohy co nejníže, ale nesmíme cítit bedra. Opět dýcháme pravidelně do břicha. Opakujte 12x ve 3 sériích.

Rotace v sedě

Sedneme si na zem a srovnáme se do Véčka. Ruce si složíme před tělo, ramena taháme dolů, hlava vzpřímená. Zvedneme mírně pokrčené nohy a nakloníme trup dozadu (držíme rovná záda), podsadíme pánev. S nádechem jdeme do strany a s výdechem se narovnáváme. Nohy by měly stát na místě, rotuje pouze trup. Pokud by nás začala bolet bedra, opřeme nohy o zem a pokračujeme v pohybu. Opakujte 10x na každou stranu ve 4 sériích.


Autor: Monika Šveňhová
osobní trenér



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 cviky pro ploché břicho!:

3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
3 cviky pro ploché břicho!
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles