Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 hlavní výhody proteinového nápoje

30. 08. 2017 | Diety
-Komerční sdělení-

Ve specializovaných prodejnách, na pultech fitness center, ale i v bezpočtu e-shopů najdete v dnešní době širokou škálu proteinových nápojů nejrůznějšího složení. Jaké vlastnosti by ale měly mít proteinové drinky určené k hubnutí? A jsou tělu vůbec prospěšné?


Dostatečný obsah bílkovin


Zvýšený příjem bílkovin
představuje důležitý stavební kámen úspěšného hubnutí a zpevňování těla, ale jsou situace, kdy není jednoduché je v dostatečném množství v běžném jídelníčku zajistit.
V takovém případě jsou “proteiňáky” skvělou volbou a pohodlně nahradí běžné potraviny. Mají sytící efekt, ochrání vaši svalovou hmotu a nenavýší nadbytečně ani kalorický příjem.


Proteinové nápoje Nejčastěji se můžete setkat s jednodruhovými proteinovými nápoji živočišného původu - syrovátkovým či kaseinovým, po kterých rádi sáhnou fitness nadšenci a sportovci. V posledních letech se ale stal alternativním trendem i čistě rostlinný, například konopný nebo hrachový protein. Výživová poradkyně Martina Dvořáková doporučuje k podpoře hubnutí volit spíše vícesložkový proteinový nápoj, který má i delší dobu vstřebatelnosti a proto je vhodný i jako náhrada běžného jídla: “Kombinuje ve vhodném poměru jak rostlinné, tak živočišné bílkoviny a obsahuje také kolagen, který vzhledem k želírovacím vlastnostem zvětšuje objem porce, a proto při hubnutí i více zasytí. Kvalitní vícesložkové proteinové nápoje dále obsahují v omezené míře kromě bílkovin i sacharidy a tuky, které perfektně doplní triádu pro tělo nezbytných živin.”

Vícesložkové proteinové nápoje české značky KetoDiet obsahují navíc nezbytné množství sacharidů a tuků, vlákninu, komplex vitamínů a minerálů, mleté lněné semínko, rybí tuk s prospěšnými Omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami. Pestrá škála smetanových, ovocných a exotických příchutí už je jen třešničkou na pomyslném dietním dortu.

Síla přírodního kolagenuproteinové nápoje Ketodiet


Přírodní bioaktivní kolagen obsažený v proteinovém nápoji dokáže být prospěšný i vitalitě vaší pokožky. Vždyť to znáte. Na kvalitě pleti se odráží nejen stárnutí, ale také ultrafialové záření, hormonální změny, stres, nevhodná kosmetika a v neposlední řadě i váš jídelníček. Kolagen zpomaluje metabolismus jednotlivých změn probíhajících v pokožce a krásná pleť tak nemusí zůstat jen zbožným přáním. Proto by se s lehkou nadsázkou dalo říct, že je proteinový nápoj s obsahem kolagenu vhodný i pro podporu zdravé kůže. Někteří odborníci uvádějí, že tento efekt na sobě můžete pozorovat už při příjmu 2,5 g směsi za den. Pokud tedy jednou za čas vynecháte návštěvu kosmetického studia, vůbec nic se nestane.

Mistrem v kuchyni


S proteinovým práškem pro přípravu nápoje se dá také velmi dobře kouzlit v kuchyni. Můžete s ním péct, vařit, či smažit - záleží jen na vaší fantazii a zručnosti. Pro začátek můžete vyzkoušet naše 2 nejoblíbenější KetoDiet recepty, které zvládnout i naprostí kuchařští začátečníci.


Proteinový chia pudink TRIOChia pudink TRIO


Potřebujeme:
·         1,5-2 polévkové lžíce chia semínek
·         100 ml proteinového nápoje
           (KetoDiet, KetoDiet MatchaTea)
Na dozdobení:
·         lesní ovoce (dle chuti)
·         sušené ovoce a oříšky  (dle chuti)
·         1-2 čtverečky hořké čokolády
Postup:
Připravte si nejprve 3 varianty chia pudinku. Chia semínka vsypte do 3 nádobek - do jedné přilijte proteinový nápoj KetoDiet MatchaTea, do druhé čokoládový proteinový nápoj a do třetí banánový proteinový nápoj. Promíchejte a nechte přes noc odležet a nabobtnat. Jakmile jsou pudinky hotové, vrstvěte je do koňakových, nebo whiskey sklenic a dozdobte čerstvým ovocem a 80% tmavou čokoládou.

KetoDiet PiňacoladaPiňacolada


Potřebujeme:
·         100 ml Alpro kokosového nápoje
·         drcený led
·         2 odměrky KetoDiet proteinového nápoje
·         1/2 příchuťové tablety Ananas
·         1/2 příchuťové tablety Kokos
·         250- 400 ml vody
Postup:
Pro přípravu osvěžujícího nápoje s vůní exotiky si připravme šejkr, do kterého vhodíme ½ příchuťové tablety Ananas a 1/2 příchuťové tablety Kokos. Přidáme vodu, kokosový nápoj, dávku proteinového nápoje a důkladně promícháme v šejkru. Mixujeme, dokud se tablety nerozpustí a necháme odstát cca 10 minut. Na závěr přidáme ledovou tříšť. Pokud zvolíte jiný kokosový nápoj, doporučujeme si ohlídat množství sacharidů v něm obsažených. Ideálně by se měla hodnota pohybovat okolo 3 g na 100 ml. Tento nápoj plně nahradí jednu porci ve vašem jídelníčku.


Pochutnaly jste si a nemáte dost?
Pro další inspiraci nahlédněte do dalších receptů KetoDiet.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 hlavní výhody proteinového nápoje:

3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
7x, ale tentokrát zapeklitá otázka, musela jsem na Google
Obrázek uživatelky
profil
mám osm a chci ještě :-D aspon ten jeden :-D
Obrázek uživatelky
profil
přiletěl další, tak třeba ještě jeden přistaneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6 a musím končit :(
a to bych jedno ještě dala ..chjo
Obrázek uživatelky
profil
sedmička...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles