Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 hlavní výhody proteinového nápoje

30. 08. 2017 | Diety
-Komerční sdělení-

Ve specializovaných prodejnách, na pultech fitness center, ale i v bezpočtu e-shopů najdete v dnešní době širokou škálu proteinových nápojů nejrůznějšího složení. Jaké vlastnosti by ale měly mít proteinové drinky určené k hubnutí? A jsou tělu vůbec prospěšné?


Dostatečný obsah bílkovin


Zvýšený příjem bílkovin
představuje důležitý stavební kámen úspěšného hubnutí a zpevňování těla, ale jsou situace, kdy není jednoduché je v dostatečném množství v běžném jídelníčku zajistit.
V takovém případě jsou “proteiňáky” skvělou volbou a pohodlně nahradí běžné potraviny. Mají sytící efekt, ochrání vaši svalovou hmotu a nenavýší nadbytečně ani kalorický příjem.


Proteinové nápoje Nejčastěji se můžete setkat s jednodruhovými proteinovými nápoji živočišného původu - syrovátkovým či kaseinovým, po kterých rádi sáhnou fitness nadšenci a sportovci. V posledních letech se ale stal alternativním trendem i čistě rostlinný, například konopný nebo hrachový protein. Výživová poradkyně Martina Dvořáková doporučuje k podpoře hubnutí volit spíše vícesložkový proteinový nápoj, který má i delší dobu vstřebatelnosti a proto je vhodný i jako náhrada běžného jídla: “Kombinuje ve vhodném poměru jak rostlinné, tak živočišné bílkoviny a obsahuje také kolagen, který vzhledem k želírovacím vlastnostem zvětšuje objem porce, a proto při hubnutí i více zasytí. Kvalitní vícesložkové proteinové nápoje dále obsahují v omezené míře kromě bílkovin i sacharidy a tuky, které perfektně doplní triádu pro tělo nezbytných živin.”

Vícesložkové proteinové nápoje české značky KetoDiet obsahují navíc nezbytné množství sacharidů a tuků, vlákninu, komplex vitamínů a minerálů, mleté lněné semínko, rybí tuk s prospěšnými Omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami. Pestrá škála smetanových, ovocných a exotických příchutí už je jen třešničkou na pomyslném dietním dortu.

Síla přírodního kolagenuproteinové nápoje Ketodiet


Přírodní bioaktivní kolagen obsažený v proteinovém nápoji dokáže být prospěšný i vitalitě vaší pokožky. Vždyť to znáte. Na kvalitě pleti se odráží nejen stárnutí, ale také ultrafialové záření, hormonální změny, stres, nevhodná kosmetika a v neposlední řadě i váš jídelníček. Kolagen zpomaluje metabolismus jednotlivých změn probíhajících v pokožce a krásná pleť tak nemusí zůstat jen zbožným přáním. Proto by se s lehkou nadsázkou dalo říct, že je proteinový nápoj s obsahem kolagenu vhodný i pro podporu zdravé kůže. Někteří odborníci uvádějí, že tento efekt na sobě můžete pozorovat už při příjmu 2,5 g směsi za den. Pokud tedy jednou za čas vynecháte návštěvu kosmetického studia, vůbec nic se nestane.

Mistrem v kuchyni


S proteinovým práškem pro přípravu nápoje se dá také velmi dobře kouzlit v kuchyni. Můžete s ním péct, vařit, či smažit - záleží jen na vaší fantazii a zručnosti. Pro začátek můžete vyzkoušet naše 2 nejoblíbenější KetoDiet recepty, které zvládnout i naprostí kuchařští začátečníci.


Proteinový chia pudink TRIOChia pudink TRIO


Potřebujeme:
·         1,5-2 polévkové lžíce chia semínek
·         100 ml proteinového nápoje
           (KetoDiet, KetoDiet MatchaTea)
Na dozdobení:
·         lesní ovoce (dle chuti)
·         sušené ovoce a oříšky  (dle chuti)
·         1-2 čtverečky hořké čokolády
Postup:
Připravte si nejprve 3 varianty chia pudinku. Chia semínka vsypte do 3 nádobek - do jedné přilijte proteinový nápoj KetoDiet MatchaTea, do druhé čokoládový proteinový nápoj a do třetí banánový proteinový nápoj. Promíchejte a nechte přes noc odležet a nabobtnat. Jakmile jsou pudinky hotové, vrstvěte je do koňakových, nebo whiskey sklenic a dozdobte čerstvým ovocem a 80% tmavou čokoládou.

KetoDiet PiňacoladaPiňacolada


Potřebujeme:
·         100 ml Alpro kokosového nápoje
·         drcený led
·         2 odměrky KetoDiet proteinového nápoje
·         1/2 příchuťové tablety Ananas
·         1/2 příchuťové tablety Kokos
·         250- 400 ml vody
Postup:
Pro přípravu osvěžujícího nápoje s vůní exotiky si připravme šejkr, do kterého vhodíme ½ příchuťové tablety Ananas a 1/2 příchuťové tablety Kokos. Přidáme vodu, kokosový nápoj, dávku proteinového nápoje a důkladně promícháme v šejkru. Mixujeme, dokud se tablety nerozpustí a necháme odstát cca 10 minut. Na závěr přidáme ledovou tříšť. Pokud zvolíte jiný kokosový nápoj, doporučujeme si ohlídat množství sacharidů v něm obsažených. Ideálně by se měla hodnota pohybovat okolo 3 g na 100 ml. Tento nápoj plně nahradí jednu porci ve vašem jídelníčku.


Pochutnaly jste si a nemáte dost?
Pro další inspiraci nahlédněte do dalších receptů KetoDiet.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 hlavní výhody proteinového nápoje:

3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
3 hlavní výhody proteinového nápoje
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
šestéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
7 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
2Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
šestý kousekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
6x lehké otázky, jde to samo Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles