Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3. Jihočeská výstava HRY A HLAVOLAMY

16. 05. 2013 | Výstavy
Výstavy z cyklu HRY A HLAVOLAMY jsou jedinečnou příležitostí, kde se mohou návštěvníci seznámit se světem deskových her, mechanických i matematických hlavolamů a optických klamů. Po dvou úspěšných ročnících je ve Vodňanech připraveno další pokračování této oblíbené akce. Jihočeská výstava navazuje na tradiční pražskou akci, která se letos bude konat již po devatenácté.

Odbornou záštitu nad výstavou převzal opět RNDr. Jaroslav Flejberk, největší středoevropský sběratel hlavolamů, zakladatel MENSA ČR, skvělý matematik a znalec deskových her. Ve Vodňanech bude osobně přítomen, zájemce provede světem her a hlavolamů a ukáže také několik zajímavostí ze své sbírky.

Jihočeská výstava Hty a hlavolamyNa výstavě bude opět zahájena oblíbená anketa HLAVOLAM ROKU, jejímž cílem je objevit ten nejlepší hlavolam na trhu. Bude mít tradičně dvě části – odbornou a fanouškovskou. Kdokoli bude moci nominovat jakýkoliv mechanický hlavolam prostřednictvím stránky na Facebooku. Vyhlášení výsledků a hlasování odborníků pak proběhne na pražské výstavě v září v Novoměstské radnici. S přihlášeným exponátem se na výstavě představí například pan Miroslav Matěcha se svým vynálezem pod názvem „Cuts“. Hlavolam se skládá z hracího pole buď 4x6, 6x6 a nebo 8x8 polí dle typu. Úkolem řešitele je poskládat barevné "výstřižky" ve 4 barvách tak, aby vyplnily celé hrací pole bezezbytku, s podmínkou, že hrací kameny stejné barvy se smí dotýkat pouze rohy.

„Jihočeská výstava přinese opět zajímavý program. Připravena je obrovská herna deskových her, výstavní vitríny plné hlavolamů a také workshopy, na nichž si pod dozorem herních instruktorů vyzkoušíte svůj um při řešení hlavolamů všech stupňů obtížnosti,“ říká pořadatel akce, Pavel Hofrichter.

Akci oživí i putovní výstava libereckého iqParku s řadou zajímavých interaktivních exponátů. Z deskových her upozorňujeme na novou řadu SMART GAMES, která je populární svým řešením, kdy úkoly jsou řazeny od těch jednoduchých k nejsložitějším. Jedná se o solitérní hru (jako hlavolam), ale řešení v kolektivu je ještě více vzrušující. Distributor her - společnost MINDOK získal i několik ocenění.

Řadu hlavolamů a deskových her si návštěvníci budou moci i zakoupit.  

Datum: pátek a sobota 17. - 18. května 2013
Místo: Vodňany, Víceúčelová hala ve Výstavní ulici
Otevírací doba: pátek 8.00 – 18.00 h, sobota 8.00 – 17.00 h
Vstupné: plné 50 Kč, snížené 30 Kč, rodinné 120 Kč, skupinové 25 Kč

Připravujeme další akce:

12. - 15. 9. 2013 - 19. Výstava HRY A HLAVOLAMY, Novoměstská radnice, Praha 1


Zdroj, foto: Hry a hlavolamy


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Láká mě to s celou dospělou rodinou. Že by to Smajlíkchlapy bavilo?
Obrázek uživatelky
profil
také je mám z ruky. Ale v Praze si výstavu asi nenechám ujít. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zaujímavá akcia
Obrázek uživatelky
profil
by mě ta výstava zajímala,bohužel moc daleko.věřím že děti by se vyřádily.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles