Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 kroky, jak správně čistit pleť

20. 05. 2017 | Krása
Trápí vás problémy s pletí? Dost možná tkví podstata problému v tom nejzákladnějším, a sice v jejím čištění. To by se mělo skládat ze tří základních kroků – použití mycí emulze, pleťové nebo micelární vody a krému správně zvoleného k danému typu pleti.

Kosmetické přípravky by neměly mít pouze pěstící a dekorativní účinky, ale měly by aktivně napomáhat ke zlepšování zdravého stavu a vzhledu pokožky.

Pro ideální začátek správné péče o pokožku jsou podle odbornice vždy absolutní nutností kvalitní čisticí přípravky s obsahem potřebných aktivních látek. Kromě dnes již běžně používaných aktivních látek, jako jsou vitamíny, extrakty, oleje, hydratační složky a podobně, se dnes využívá zejména účinků AHA kyselin.

3 kroky, jak správně čistit pleťAHA kyseliny zlepší pružnost kůže

Působení AHA kyselin se v dermatologii využívá k odstraňování jizev, zesvětlení pigmentových skvrn, stahování rozšířených pórů a snižují náchylnost k tvorbě vrásek, tedy jsou ideální zejména pro stárnoucí pleť.

AHA kyseliny zvyšují také schopnost pleti vázat vodu, takže mají výrazný hydratační efekt. Na začátku ošetření odstraňují zrohovatělé kožní buňky a narušují mezibuněčné prostory, což je důležité především pro zvýšení účinků následné péče, která díky AHA kyselinám může působit do větší hloubky.

Dodejte své pleti vodu

Pleť potřebuje pro svou správnou funkci a zdraví vodu. K zajištění správné hydratace není důležité jen její množství, ale také to, jak efektivně je v pokožce vázána a využívána. Náš věk, pohlaví, genetické dispozice, stravovací návyky či pitný režim, to je jen několik z celé řady faktorů, jež hydrataci pleti ovlivňují.

K dosažení dokonalé funkce pokožky je podle ní nutná právě její správná hydratace, což vyžaduje kvalitní kosmetické přípravky, které kůži ochrání před vlivy vnějšího prostředí, stejně jako nepoškozený kožní film – jsou totiž vyvinuty tak, aby udržovaly tzv. Natural Moisturizing Factor (přírodní zvlhčující faktor).

Nepodceňte správný denní krém

Třetím krokem v péči o pleť je použití vhodného ochranného krému, který ji bude chránit před buněčným poškozením způsobeným UVA i UVB zářením.

Zdroj, foto: Essenté


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
snažím se pitný režim dodržovat a střídám značky krémů denní i noční
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles