Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

3 nejčastější české prohřešky ve společnosti

7. 04. 2020 | Zajímavosti
Jak si myslíte, že si stojí Češi v rámci společenské etikety? Tedy spíš v uvedení její teorie do praxe? Podívejte se s námi na nejčastější prohřešky Čechů a kam jsme se posunuli. Byly to mílové kroky, nebo jen nevýznamná poskočení?

Ponožky dělají člověka

Ač to tak v našich krajích občas nevypadá, nenechte se mýlit, ponožky člověka nedělají! Nebo alespoň ne v případě volnočasového užití. Až se tedy budete chystat na výlet či korzo po nějakém letním dovolenkovém letovisku, zapomeňte na ponožky do sandálů. Ačkoliv etiketa dovoluje stále větší ležérnost a důraz na pohodlí, v tomto případě prostě a striktně ne. Nicméně i v otázce ponožek se etiketa posunula dál. Kam? K barvám. Dnes je dovolené, ba dokonce i vítané, když pánové volí k obleku barevné ponožky sladěné s dalšími doplňky. Barev ani vzorů se nebojte, jen dbejte na detaily. A dámy? Dnes už není třeba chodit na každou příležitost v punčochách a v rámci ponožek je možné řídit se aktuálními módními trendy. Nedivte se proto, až uvidíte mladou ženu v lodičkách a šik ponožkách.

muž a ženaCigáro do koutku

Ať se vám to líbí, nebo ne, cigaretám ve společnosti odzvonilo. Díky zákonu si nezapálíte ve většině restaurací, v barech a na společenských akcích. Pamatujete na zakouřenou pražskou Lucernu? Tak to vám za chvíli mladá generace ani neuvěří! Ale i v otázce kouření ve společnosti existují lepší alternativy, které tolik „neobtěžují“ okolí. Drsňákům s cigaretou v koutku úst už prostě odzvonilo, moderní je myslet na sebe a své okolí.

Český vynález postrachem etikety

A nyní trošku odlehčeně, ačkoliv neméně vážně! Co by to bylo za večírek bez chlebíčků? Od jejich vynálezu panem Janem Paukertem se odborníkům na etiketu (nadneseně) rosí čelo. Češi chlebíčky milují a ve vidině tohoto lahodného občerstvení zapomínají na slušné mravy. Vždyť perfektně naaranžovaný chlebíček s bramborovým salátem, šunkou a vajíčkem je časovanou bombou společenského znemožnění se. „U chlebíčků platí jedno jediné pravidlo – nikdy je na veřejnosti nejezte. Tečka“, usmívá se Ladislav Špaček a dodává, „Pokud máte opravdu neodolatelnou chuť, chlebíček si kupte, dobře zabalený doneste domů, svlékněte se, zhasněte, vlezte si do vany a tady jej snězte“. Pokud však nevydržíte a na společenské akci po něm stejně sáhnete, pamatujte, že je dobré při výběru hledět na to, abyste si vybrali co nejčerstvější kousek. V druhé ruce mějte vždy připravený ubrousek a po každém soustu si otřete ústa, při každém kousnutí se odvraťte od společníků a dodržujte osobní zónu alespoň 75 centimetrů, abyste maximálně zamezili bližší kontakt. „Dobrá pověst je důležitější, než dobrá zábava a chlebíček“, připomíná Ladislav Špaček.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !