Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

3 osvědčené cviky na zpevnění bříška

6. 05. 2017 | Fitness
Oblast bříška je jednou z nejproblematičtějších partií těla, která trápí každou ženu. Obzvláště po porodu břišní svaly ještě více povolí a je nejvyšší čas začít se věnovat dodržování zdravého jídelníčku a zejména pravidelnému cvičení. Přinášíme vám tři osvědčení cviky na zpevnění bříška.

„Vzhled bříška záleží na dvou věcech – na stavu břišních svalů, jež můžeme zpevnit cvičením – a na množství tuku, které v této problematické oblasti máme. Velkým mýtem je rozšířený názor, že když budu určitou oblast těla posilovat, tak tam zhubnu. Reálné hubnutí tuků je otázkou dlouhodobého sníženého příjmu kalorií nebo zvýšené fyzické aktivity. Pokud se nechceme bavit o krátkodobých dietách, které zpravidla vedou jen k jojo efektu, musíme se smířit s tím, že zákony zachování energie a hmoty stále fungují. Tuk z oblasti břicha dostanete jen tak, že začnete zdravěji jíst a více se hýbat,“
říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz, která vybrala tři cviky, které se jí nejvíce osvědčily.

cviky na zpevnění bříškaCviky na zpevnění bříška:


1. Zanožování a předpažování

Začněte s jednoduchými zpevňovacími cviky vkleče, při kterých střídavě zanožujete jednu a druhou nohu, předpažujete paže, popř. kombinujete pravá paže – levá noha, levá paže – pravá noha. Cvičení je jednoduché, ale nepodceňujte ho. Ideální je následná kombinace s protažením zádových svalů v pozici kočky.

2. Prkna aneb planky

Z pozice kočky můžete plynule přejít na tzv. prkna neboli planky. Klasické prkno začíná na předloktích, těžší varianta je na natažených pažích. Těžší variantou je boční prkno, tzv. side plank. Obtížnost můžete zvýšit upažením horní paže, popř. snížením pánve dolů a vrácením zpět do základní polohy. Ve výdrži zůstanete nejprve několik sekund, pravidelně dýchejte, postupně zkuste dobu ve výdrži prodlužovat.

3. Rotování lokte ke koleni vleže

Cvik z kategorie těch náročnějších, jak z hlediska síly, tak i koordinace: v pozici vleže na zádech zvedněte obě nohy kolmo k zemi a střídavě jednu a druhou sklápějte těsně nad zem. K pokrčenému koleni současné rotujte protilehlý loket. Zkuste 10 opakování, uvolněte a zkuste přidat další sérii.


Zdroj, foto: Fisaf


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !