Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy, jak ulevit rodinnému rozpočtu

13. 06. 2017 | Finance
-Komerční sdělení-

Mnoho českých domácností přeplácí za obvyklé služby, přičemž ušetřit na nich nebývá nic těžkého. Občas stačí pouze přejít k levnějšímu dodavateli energií, změnit telefonický tarif na vhodnější nebo zkonsolidovat úvěry. Jak na to?

1. Změňte dodavatele energií


Minulý rok přešlo k novému dodavateli elektřiny 250 tisíc domácností a k novému dodavateli zemního plynu 198 tisíc domácností. Důvodem k přechodu nemusí být pouze cena, ale i stabilita dodávek, obchodní podmínky, typ smlouvy, slevy a bonusy a také kvalita zákaznického servisu. Právě na to vše byste si měli dát pozor, pokud se i vy rozhodnete pro změnu.


Ušetřeno.czUšetřené množství financí závisí na tom, jestli jde o elektřinu nebo zemní plyn. Na rozdíl od zemního plynu je cena elektřiny z poloviny tvořena regulovanými poplatky. Rozdíl v cenách proto bude u elektřiny mnohem menší než u zemního plynu, kde 80 % ceny ovlivňuje samotný dodavatel. Za zemní plyn je proto možné ušetřit i tisíce korun.
Ke zjištění možné úspory nevede nijak komplikovaná cesta. Obvykle dobře poslouží srovnávače cen a kalkulačky pro elektřinu a zemní plyn.

Změna dodavatele navíc není vůbec složitá. Jen se ujistěte, že nemáte smlouvu na dobu určitou a že vám nehrozí vysoké sankce za porušení obchodních podmínek. Po přestupu k jinému dodavateli se změní pouze číslo účtu, na které budete posílat zálohy. V případě platby SIPO si obchodníci vyřeší vše mezi sebou. 

2. Najděte si výhodnější telefonní tarif


Stejně jako u dodavatele energií se i výhodnost zvoleného tarifu a operátora vyplatí jednou za čas prověřit. Můžete totiž lehce zjistit, že jsou na trhu již mnohem lepší nabídky nebo že se vaše potřeby změnily natolik, že je pro vás daleko vhodnější jiný tarif. Příkladem může být třeba neomezený tarif, ze kterého posíláte a voláte pouze tolik, že by vám bohatě stačil levnější tarif s omezenými službami.

Další úsporu financí může leckdy přinést i rodinný tarif, který umožní levnější volání celé rodině. Pokud však nemáte čas porovnávat tarify a operátory mezi sebou, existuje lehčí řešení, srovnávače nebo speciální kalkulačky. Pomocí nich naleznete zdarma a bez námahy tarif, který vám sedne. Oboje můžete nalézt zde.

3. Zkonsolidujte úvěry


Není výjimkou, že jedna domácnost splácí až několik různých úvěrů několika různým finančním institucím. Zmatek, riziko zapomenutí nebo i neúnosné poplatky, to vše může taková situace obnášet, a právě konsolidace je na ni lék. Navíc na tom není ani nic složitého. Stačí pouze požádat zvolenou finanční instituci o konsolidaci. Po jejím schválení instituce spočítá všechny vaše závazky a uhradí je. Od toho momentu již neplatíte mnoho úvěrů mnoha různým institucím, ale pouze jeden úvěr jedné instituci. S tím je spojená také přehlednost, jasnost, a hlavně menší měsíční poplatek.

Nevýhodou tohoto řešení bývá, že se sice sníží měsíční poplatek, ale navýší se doba splácení. Hrozí tedy, že si nakonec připlatíte. I pro tuto službu existují srovnávače a kalkulačky, které vám zdarma doporučí nejlepší řešení a spočítají úsporu. Oboje je k nalezení zde.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice