Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 tipy na dezinfekci ústní dutiny

30. 06. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Ať už se potýkáme s bolestí zubů, aftami, paradontózou či s některým z mnoha dalších problémů dutiny ústní, vždy se jedná o velmi nepříjemnou záležitost. Příčin je mnoho, stejně jako řešení. Naše 3 tipy vám pomohou ústní dutinu správně dezinfikovat a věnovat jí přesně takovou péči, jakou potřebuje. Ona se vám zato odvděčí svým zdravím a dobrým stavem.


Nejčastější problémy

v ústní dutině


Často se potýkáme s problémy spojenými s infekcí či bakteriemi. Ty mohou za zubní plak, způsobují také zubní kazy či paradontózu. Velmi nepříjemné jsou také afty, s kterými se v průběhu svého života setkal každý čtvrtý. Dalšími častými problémy jsou sucho v ústech, poškození sliznice či dásní a v neposlední řadě také zápach z úst. Některé z těchto potíží jsou bolestivé, jiné nás omezují a znepříjemňují nám každodenní záležitosti. Výchozí příčinou je ale téměř vždy nedostatečná nebo nesprávná péče o dutinu ústní. I ta má svá pravidla a pokud chceme zdravé zuby a ústní dutinu, měli bychom je dodržovat. Díky tomu se snadno a rychle zbavíte nepříjemného povlaku na zubech, vaše dásně přestanou krvácet a váš dech bude za všech okolností svěží a příjemný. Bolesti objevující se v různých částech dutiny ústní navždy zmizí a vy se opět budete moci radovat a bezstarostně usmívat.

dutina ústníTip 1:

Věnujte ústní dutině správnou péči


Zuby čistěte pomalými krouživými pohyby z vnitřní i vnější strany. Čistěte je alespoň 2× denně, ideálně ráno a večer po jídle. Zuby by se sice měly čistit po každém jídle, ne vždy je to však možné. V takových případech proveďte alespoň „základní čištění“ s pomocí žvýkačky. Skvěle vám k tomu poslouží masticha žvýkačky, které zajistí tu nejlepší dezinfekci ústní dutiny. Jakmile si večer vyčistíte zuby, už nic nekonzumujte a pijte pouze vodu. I pitný režim má na kvalitu a zdraví naší dutiny ústní výrazný vliv. Vyvarujte se nadměrné konzumaci nápojů, které zuby znečišťují a omezte na maximum pití takových tekutin, které by mohly poškozovat zubní sklovinu. Upravte svůj jídelníček, našim zubům a dásním velmi prospívá čerstvá zelenina či ovoce.

Tip 2: Vezměte si na pomoc přírodu


Příroda dokáže s ústní dutinou přímo zázraky. Pomoci vám může ve formě žvýkaček, zubní pasty, ústní vody i vývarů a čajů. Výběr zubní pasty přizpůsobte jejímu složení. Vyhněte se zubním pastám obsahujícím parabeny či Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Zkuste se místo toho poohlédnout po takových, v jejichž složení najdete hřebíček, šalvěj, heřmánek, mateřídoušku, měsíček lékařský, aloe vera, kávovník robustu, anýz, limetku, citrón, mango nebo brusinky. Podle nejnovějších výzkumů je velmi účinným pomocníkem pro udržení zdravé a čisté dutiny ústní i Chioská Masticha. Na zdraví ústní dutiny mají vliv také konzumované potraviny, dávejte proto přednost především listové zelenině, rajčatům, jahodám, jablkům, hruškám, rybám, mléčným výrobkům, luštěninám a oříškům s vyšším obsahem vápníku.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !