Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrce

1. 05. 2014 | Televizní tipy
Ať dobro zvítězí nad zlem, přál si v koutku duše každý, kdo četl pohádky. Některé knižní příběhy zaznamenaly takový úspěch, že inspirovaly i filmaře. Vybrali jsme 3 nejúspěšnější pohádkové příběhy, které dobyly celý svět.

Chlapec s jizvou na čele

Kouzla, dobrodružství a souboje Harryho Pottera s čarodějem Lordem Voldemortem upoutaly pozornost nejen dětí, ale i dospělých. Každý se nechal unést řadou fantasy románů, které dokázaly úspěšně vtáhnout do děje jakéhokoliv čtenáře. Již prvního dílu se prodalo 17 miliónů kusů. Filmaři na sebe nenechali dlouho čekat a ztvárnění Harryho Pottera se mohlo přiřadit k nejúspěšnějším filmům všech dob. Všechny díly dohromady vydělaly přes 7 miliard dolarů, což svědčí o tom, že si je lidé opravdu zamilovali. Novinkou pro vás možná bude informace, že mnoho scén odehrávající se v Bradavické škole čar a kouzel se ve skutečnosti natáčelo na Oxfordské univerzitě.

3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrceMládenec, který se nechce stát mužem

Nestárnoucí klučina ze Země Nezemě, Petr Pan, je známou pohádkovou postavičkou po celém světě.  Okouzlil čtenáře již v roce 1902, kdy se poprvé objevil v knize pro dospělé. Od té doby bylo vydáno mnoho knižních příběhů, které byly i následně zfilmovány. Nejnovější je však animovaný seriál pro děti, který se v dubnu tohoto roku dostává i do České republiky.

V nových dobrodružstvích Petra Pana se opět Země Nezemě ocitá ve velkém ohrožení. Kapitán Hook střádá své plány, jak by mohl nejvíce škodit. Petr Pan se svými věrnými přáteli je však připraven překazit Hookovyšpatné úmysly. I když nikdo přece neví, zda se jim to tentokrát podaří a zachrání Zemi Nezemi.

Neustále udivená dívenka

Roztomilá dívka Alenka, která prožívá mnoho dobrodružství v říši divů, se poprvé objevila v knize v roce 1865. Původně byla napsána anglickým matematikem pro malou holčičku Alici. Příběh uchvátil nespočet čtenářů a od roku 1951 se začala objevovat filmová ztvárnění, která okouzlila diváky všech věkových kategorií. Alenka totiž dokázala zaujmout širokou veřejnost svou tvrdohlavostí, rázností a dětskostí. Mezi další postavy příběhu patří Bílý Králík Twisp, který má věčně zpoždění a pořád někam spěchá.

Opravdovým přítelem Alenky byl v říši divů Kloboučník, který by byl ochoten pro ni i riskovat život. Srdcová královna Iracebeth je krutá vládkyně Podzemní říše, která miluje ranní popravy. Filmová verze z roku 2010 vydělala  přes miliardu dolarů. Hvězdné obsazení mělo viditelný úspěch a film se tak zařadil do top  desítky nejúspěšnějších snímků pro rok 2010. Toto ztvárnění Alenky v říši divů získalo dokonce dva Oscary. Jeden za nejlepší výkon v umělecké režii a druhý za nejlepší výkon v návrhu kostýmů.

Zdroj: TV Minimax
Zdroje fotografií: Alenka: Profimedia
Harry Potter: Shutterstock
Petr Pan: seriál Petr Pan, stanice Minimax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrce:

3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrce
3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrce
3 veleúspěšné knižní příběhy, které okouzlily i filmové tvůrce
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !