Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

3 Základní pravidla, jak ochránit váš dům před zloději

11. 01. 2018 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Každý se chce ve svém domě cítit bezpečně. A nikdo nechce, aby se jeho dům stal cílem zloděj. Jak toho ale docílit?
Důležité je si uvědomit, že zlodějům musíme nejen zamezit v tom, aby se do domu dostali, ale hlavně je od toho napřed odradit. V nejhorším případě o jejich záměru a vstupu do domu včas vědět.


1. Jak odradit zloděje od vstupu do domu


▶ Venkovní a vnitřní kamery
 
   Vhodně umístěná kamera může zloděje nejen odradit, ale samozřejmě i nahrát a usnadnit tak případné dopadení. Záznam se ukládá a navíc je možné ho sledovat online nejen z PC ale i z telefonu či tabletu.
   Kamery existují různé: pevné, otočné, exteriérové, interiérové, s přiblížením atd.


bezpečnostní dveře▶ Pořiďte si psa

   Pes je nejen nejlepší přítel člověka, ale jeho přítomnost a štěkání může zloděje odradit. Nemůžete-li nebo nechcete-li si pořizovat živého chlupáče, existuje i elektronický hlídací pes.

   Integrovaný senzor elektronického hlídacího psa reaguje na pohyb vně objektu ještě před obvodovou zdí (např. někdo se blíží ke dveřím) a spustí zvuk psího štěkání. Zvolit můžete i zvuk gongu či sirény. Stačí jen umístit na místo, které chcete hlídat (např. hlavní dveře, dveře na dvůr, balkón atd. ) a zapnout.


2. Jak zamezit zloději ve vstupu do domu


▶ Důležité jsou dveře a to ať ty hlavní, ale i do dvora či na zahradu
    
   Bezpečnostní dveře jsou tedy pro každý dům základem.
Dbejte na výběr vhodné třídy, těchto bezpečnostních tříd je šest:
    • RC1 (k zabezpečení méně rizikových objektů)
    • RC2 (k zabezpečení méně rizikových objektů)
    • RC3 (odolávají méně zkušeným zlodějům)
    • RC4 (k zabezpečení rizikových objektů)
    • RC5 (vysoký stupeň ochrany, kvality trezoru)
    • RC6 (vysoký stupeň ochrany, kvality trezoru)

   Pro běžnou domácnost se doporučuje minimálně třetí třída a vyšší, která je dostatečnou překážkou pro zloděje, a plní i požadavky všech pojišťoven.

▶ Zapomenout nesmíme ani na oknakomercni-adlo-bezpecnost-naruseni-soukromi.jpg

   Okna jsou další snadnou cestou pro zloděje do domu, když chybí zabezpečení.
    Zvolit můžete buď mříže a nebo fólii.
    V dnešní době je opravdu velký výběr, tedy i mříže mohou být elegantní. A pokud nechcete     přijít o krásný nerušený výhled z okna či se cítit jako ve vězení, ale přitom ochránit dům, zvolte bezpečnostní fólii.

   Tato fólie zpevňuje celá okna a chrání je tak proti průrazu. Okna sice mohou prasknout, ale stále drží vcelku a brání vstupu. Fólie tak chrání i před poraněním od střepů. Navíc jsou vhodné pro všechny typy a velikosti oken. Případně není problém vyrobit bezpečnostní fólii i na okna nestandardních tvarů či velikostí. A odborně aplikované fólie s atestací uznávají pojišťovny.

Tip: Bezpečnostních fólií do oken existuje celá řada. Pro lepší orientaci si přečtěte článek Fólie na okna – jaký typ vybrat.
   Opomenout nesmíme ani na venkovní žaluzie, i ty se stávají další překážkou pro zloděje. Neslouží tak pouze jako ochrana proti slunci, či jako protihluková a tepelná izolace.


3. Jak se dozvědět o zlodějově přítomnosti


▶ Elektronický zabezpečovací systém

     Někomu může stačit jen všetečný soused, který vše sleduje, avšak bezpečnostní  alarm je větší jistota. Elektronický zabezpečovací systém dá vědět nejen vám, že je někdo v domě bez vašeho vědomí. A například moderní GSM alarmy pořídíte v ceně do 5 tisíc korun, přičemž vás dokáží ochránit před mnohonásobně vyšší škodou.
    Lze je použít jak na zajištění vstupů a přístupových cest, tak dokáží nahlásit i vznik požáru, únik vody. Pokročilejší zabezpečovací systémy umí ovládat i garážová vrata, regulovat topení či  zavlažování. Vše jde ovládat pomocí mobilního telefonu a EZS.

videotelefony



















▶ Videotelefon

   Vyměňte klasický zvonek za videotelefon a budete mít dokonalý přehled o tom, koho na pozemek nebo do domu pouštíte. Zvláště pokud nemáte možnost se podívat z okna či kukátkem. V dnešní době se navíc nejedná o velkou investici, takže se výměna obyčejného zvonku za moderní videotelefon vyplatí.

Tip: Dobré pojištění vám pomůže.
   Pojištění domácnosti nepodceňujte. Kvalitní pojistná smlouva by vždy měla jít ruku v ruce s dobrým zabezpečením a v případě návštěvy zlodějů bude právě tím, co v závěru nejvíce oceníte.


Rada na konec:


  Před každým odchodem se ujistěte, že jste zamkli dveře, zavřeli všechny okna a zapnuli bezpečnostní systémy. Při odjezdu na dovolenou se vyplatí informovat sousedy a nebo se domluvit s někým z rodiny či s kamarády, aby dům zkontrolovali.



bezpečnostní dveře

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !