Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 důvody proč některé ženy nosí raději kontaktní čočky

12. 04. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Kontaktní čočky nebo brýle? To je dilema celé řady z vás, které trpíte nějakou oční vadou. Přečtěte si praktické zkušenosti žen, které nosí právě kontaktní čočky.


Důvod č.1: Běhání, cvičení nebo plavání s brýlemi? Nikdy víc!


„S brýlemi jsem při běhání musela volit mezi tím, zda budu pořád hlídat poskakující obroučky na zpoceném obličeji a nebo běhat bez nich, ale téměř nic nevidět. I to byl jeden z důvodů, proč jsem dala přednost kontaktním čočkám,“ vysvětluje paní Hana. Podobné zkušenosti mají i další její kolegyně. Běhání, cvičení jógy, o bojových sportech nemluvě, to vše jsou situace, kdy vám čočky udělají větší službu než brýle. Stejně tak plavání s brýlemi je nepraktické, ale i s čočkami má určitá omezení. Voda by nikdy neměla přijít do styku s čočkou, proto se doporučuje používat plavecké brýle. Právě při sportech jsou nejčastěji doporučované jednodenní čočky, protože když se poškodí nebo znečistí, můžete starou čočku vyndat z oka, vyhodit a nasadit čočku novou. I paní Hana se nakonec rozhodla pro jednodenní čočky značky MyDay, protože obsahují technologii Aquaform, která zvyšuje pohodlí při nošení.

kontaktní čočkyDůvod č.2:

Nemusím hlídat brýle před dětmi


„Když byl syn malý, několikrát za den mi sáhl po brýlích, které jsem tak měla neustále znečištěné. Boj s větrnými mlýny jsem po čase vzdala a v době rodičovské dovolené se vrátila ke kontaktním čočkám,“ svěřila se paní Iva. Právě maminky s nejmenšími dětmi patří k častým uživatelkám čoček a důvody jsou zcela jednoznačné. Brýle musíte před dětmi neustále hlídat, aby nedošlo k jejich poškození, otravné je i permanentní čištění brýlí. Stejně tak při nejrůznějších hrách s dětmi nebo jejich večerním koupání určitě více oceníte čočky.

Důvod č.3: Zapomeňte na čištění brýlí několikrát za den


kontaktní čočky„Hadřík na čištění brýlí stále někde zapomínám, a když ho nejvíc potřebuji, jako by se propadl do země. Špinavé brýle nevypadají dobře, navíc nečistoty na povrchu zhoršují vidění,“ vysvětluje paní Petra, která se čočkám dlouho vyhýbala. „Brýle jsem byla zvyklá nosit celý den, proto i u čoček pro mě byla rozhodující pohodlnost,“ dodává Petra, která nakonec sáhla po měsíčních čočkách Biofinity s vlastností materiálu Aquaform. „Tato technologie váže vodu v celé struktuře čočky, čímž je dosaženo vysoce smáčivého povrchu, který zvyšuje pohodlí při nošení čoček. Zároveň pomáhá udržet oči jasné, bělejší a zdravé, protože tyto čočky jsou měkčí a flexibilnější,“ vysvětluje Kateřina Ziklová, specialistka zákaznického servisu společnosti Alensa, proč je zrovna tato technologie vhodná i pro velmi náročné uživatele.

Důvod č.4: Ostré vidění i se slunečními brýlemi


„Sluníčko a dioptrické brýle nejsou zrovna kamarádi. A když si vezmu jen sluneční brýle, zase toho moc nevidím,“ stěžuje si paní Eliška na další z častých problémů s brýlemi. Jaro je obdobím v roce, kdy ženy nejčastěji začínají přemýšlet o výměně brýlí za kontaktní čočky. Definitivním potvrzením, že čočky jsou dobrá volba, bývá dovolená, kdy chceme své oči chránit před sluncem, ale přitom stále ostře vidět. „Čočky a sluneční brýle jsou ideální kombinace na cesty. Zejména pak jednodenní čočky, ke kterým už nepotřebujete vozit čistící roztoky nebo pouzdra. Pokud jde o sluneční brýle, určitě doporučujeme ty s polarizací, které nejlépe chrání oči před odrazem slunečních paprsků např. od vody a dalších povrchů. Zákazníky oblíbenou kombinací jsou například jednodenní čočky MyDay a k nim polarizované sluneční brýle Crullé, kde je poměr kvality a ceny nejlepší,“ vysvětluje Ziklová z Alensy a dodává, že výběr slunečních brýlí není dobré nechávat až na dovolenou. Sluneční brýle zakoupené např. na trhu nemusí splňovat přísné normy, které jsou v Evropě standardem.

běhání s kontaktními čočkami










Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !